Het leidmotief van ieder levend wezen is groei

EEC Academie

dehorst2

Lezingen

Als introductie in de visie en het gedachtegoed van de 8 emotiegroepen organiseren wij vier keer per jaar lezingen met onderwerpen als:

  • Waarom emoties belangrijk zijn
  • Het cruciale verschil tussen emoties en gevoelens
  • Projecties leren begrijpen middels je emoties
  • Hoe emoties ons naar onze roeping leiden
janske47

Trainingen / Bijscholing

Wij verzorgen bijscholingsdagen op het gebied van emoties voor Zorgprofessionals, Artsen, HR-managers en iedereen die werkt met mensen. Een greep uit onze trainingen

  • Emotionele gespreksvoering voor zorgprofessionals, (huis)artsen en (HR)managers
  • Het gevoelsleven van mensen met een Autisme Spectrum Stoornis
  • Autisme en het ontbreken van ik-referentie
  • Losse modules over Angst, Boosheid etc.
highres bewerkt IMG_1441

Opleiding tot EmotieCoach

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Een aantal lessen zijn ook als losse module te volgen voor wie zich meer wil verdiepen in een bepaalde emotiegroep.

Al onze trainingen zijn gecertificeerd door:

CRKBO-logo
Print

"Wij pleiten voor 'emotieleer' in het basispakket van alle mensgerichte opleidingen" 

IMG Ria k 2l_0013

Ria Franssen

Psycholoog en Docent

"De schoonheid en kracht van de didactiek van Vera zit hem in haar vermogen de werkelijkheid te vereenvoudigen zonder de verbinding met de diepe waarheid geweld aan te doen. Het is een eer om daarvan deelgenoot te mogen zijn."

 

Niets is moeilijker dan belangrijke gedachten zo uit te dragen dat ieder mens ze begrijpt….
(Arthur Schopenhauer)

Mirjam Litjens

Jeugdpsycholoog / Orthopedagoog Generalist NVO

"Vera vertelt in heldere taal wat ons te doen staat willen we uit de dramadriehoek komen, en blijven.
Zowel op persoonlijk als op professioneel gebied kan ik de methodiek direct toepassen, geweldig!"

Online cursussen

Online cursus: Moeiteloos jeZelf zijn

In deze inspirerende lessen wordt je 60 dagen lang geprikkeld en gesteund in een stuk Zelfonderzoek. Een boost voor het proces terug naar jeZelf. Je krijgt uitgelegd, in tekst, geluid en nog niet eerder vertoond videomateriaal dat speciaal voor deze e-cursisten is geselecteerd, hoe de saboteur werkt die jou belemmert te zijn Wie je bent. […]

Online Cursus ‘Anders Kijken Naar Emoties’

Deze online cursus bestaat uit een 20-tal videocompilaties opgenomen op 2 dagtrainingen en een verdiepingsmiddag. En een forum waarop je ervaren kunt delen en vragen kunt stellen. De cursus is te volgen door in te loggen op onze website met je eigen account.   EMOTIES De meesten zijn ze liever kwijt dan rijk. Ja, de […]

Onze trainingen vinden plaats in Kloosterhotel ZIN

Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

U kunt bij ZIN overnachten in minimalistisch ingerichte kamer. Op station Vught kan een taxibus geregeld worden voor deelnemers van de trainingen.

Vraag naar de mogelijkheden voor overnachting, dieet of taxivervoer bij de receptie van ZIN

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top