Word EmotieCoach in opleiding

en krijg het vak in je vingers door de intensieve praktijktraining van dit traject,
wat je samen met medestudenten zal lopen.

GA NAAR:
  Add a header to begin generating the table of contents
  Wat leer je?

  EmotieCoaching is een praktijkvak en dat leer je alleen maar door te doen!
  Oefenen, oefenen, reflecteren, feedback krijgen en nog meer oefenen

  Inzicht
  Laat alle kennis en inzichten nu ook in je handelen tot uiting komen

  Kennis
  Leer nog meer diepgang en finesses uit ervaring, door te doen!

  Kunde
  Polijst de briljant en ontwikkel jezelf van bewust onbekwaam, naar een bewust bekwame EmotieCoach

  HOE WERKT HET?

  Op locatie

  B3, intervisie, leercoaching en supervisie 1 vinden plaats op locatie

  Samen met medestudenten

  Je ontmoet elkaar op trainingsdagen en tijdens intervisie

  onderdeel van de opleiding

  De EmotieCoach methode

  Online

  docentcontact, intervisiebegeleiding en supervisie 2 vinden online plaats

  Je leert een vak

  het team volgt je ontwikkelingen

  CRKBO geregistreerd

  register kort beroepsonderwijs
  Inhoud van het traject

  Om mee te kunnen doen met dit traject moet je ten minste A1-10 + 2 pratijkdagen hebben gevolgd en B1-2 in je planning hebben.

  Als je je opgeeft voor dit traject ontvang je van ons allereerst een document waarin je wordt gevraagd op een aantal zaken te reflecteren, zoals:

  • wat is je achtergrond?
  • hoe is je ontwikkel gegaan tijdens de A-modules?
  • wat is je motivatie om dit EmotieCoach leertraject te volgen?

  Mochten wij naar aanleiding daarvan twijfels hebben of je nu al toe bent aan dit traject nemen we contact met je op. Blijkt hieruit dat dat niet zo is dan wordt uiteraard je geld terug gestort (-€65 intakekosten) en krijg je van ons een advies mee.

  Wij vragen ook van je een opgenomen video (mag gewoon met je telefoon) waarin je ons verteld wat je tot dusver hebt begrepen van de visie onder de EmotieCoaching.

  Twee keer per jaar start er een nieuwe klas aan de EmotieCoach opleiding. Dat gaan we een mooi startschot geven tijdens een Zoommeeting waarop je de docent en je klasgenoten ontmoet. Wij doen dit eenmalig op een avond, om iedereen de mogelijkheid te geven om mee te doen. Tijdens deze meeting maken we je wegwijs in al het studiemateriaal en maken wij een verbinding met elkaar, we gaan immers een jaar (of langer) met elkaar optrekken. Het is fijn om die motivatie, steun en inspiratie te voelen.

  Deze trainingsdag is een kickstart van een traject van intensief praktijk oefenen om de EmotieCoaching in je vinger te krijgen. Dit doe je samen met medestudenten middels een locale intervisiegroep welke je deze dag zult ontmoeten. Tijdens deze dag gaan we dieper in op het belang van een goed functionerende intervisiegroep en zul je van ons alle tips en tools krijgen dit vorm te geven. We behandelen de volgende onderwerpen:

  • Het doel van intervisie
  • Veiligheid
  • De intervisie structuur
  • Hoe was het ook alweer?
  • Oefen casussen
  • Rolverdeling
  • Feedback
  • Afronding
  • Online interventietraining

  Deze training vindt plaats in Kloosterhotel ZIN in Vught op de datum waarop deze voor jouw klas gepland staat van 9:30-17:30 uur

  Tijdens de B3 trainingsdag maak je kennis met je intervisiegroep. Wij verdelen alle aanmeldingen in intervisiegroepen van idealiter 4-6 personen in jouw regio. Jullie krijgen dan elkaars e-mail adressen om een eerste afspraak te maken. Wij raden je aan in de weken dat er geen les is in ieder geval een dagdeel te reserveren en minimaal 15 intervisiebijeenkomsten te plannen alvorens je met proefcliënten gaat werken. In deze intervisiebijeenkomsten van een dagdeel gaan jullie de interventies die jullie zelf ervaren hebben tijdens de modules op elkaar oefenen in de hoedanigheid van toekomstig EmotieCoach.

  Tijdens dit traject wordt je begeleidt met video's tot welke je toegang krijgt middel een online lesomgeving.

  Tevens heb je een jaar lang tweewekelijks docentcontact via zoom. Ook als je het B3-traject als derde leerjaar boekt kun je nog een jaar lang meedoen. Tijdens deze momenten met je medestudenten en docent kun je alle vragen stellen met betrekking tot EmotieCoaching en het ontwikkelen van jezelf als EmotieCoach. Inlog hiervoor vind je in je account.

  Tijdens dit traject wordt je begeleid met video's tot welke je toegang krijgt middel een online lesomgeving.

  Je ontvangt tevens een lesboekje met omschrijvingen van interventies behorende bij specifieke emotiegroepen die je tijdens het volgen van de A-modules ook zelf hebt ervaren. Je gaat deze interventies op elkaar oefenen als onderdeel van de EmotieCoach gespreksmethode die je in module B1-2 hebt geleerd.

  Op een vastgezet moment vragen wij van je om te reflecteren op je eigen ontwikkeling. Dit is een belangrijke vaardigheid die je moet ontwikkelen als coach en daarom komt dit als verplicht onderdeel aan bod. Ook nemen we dit mee naar de uiteindelijke toetsing.

  Wij hebben de leercoaching een verplicht onderdeel van de opleiding gemaakt, omdat:

  • Je als coach vrij moet zijn van persoonlijke interfererende stukken.
  • Het belangrijk is dat je het vak dat je leert ervaart vanuit de rol van wat straks je cliënten zullen zijn.

  In deze leercoachsessie zal je gevraagd worden naar je innerlijke struikelblokken die betrekking hebben op je functioneren als EmotieCoach. Zoals bijvoorbeeld sterke triggers die opspelen bij bepaalde cliënt-typen, onzekerheid over je capaciteiten, twijfels over over de invulling van het vak in je leven etcetera. De leercoach zal je hier weer een stukje verder in helpen op weg naar een integratie van alles wat je nodig hebt in dit vakgebied of loslaten mag.

  In het B3 pakket zit één gratis en verplichte leercoachsessie. Deze kun je op je gevoel (of op locatie) boeken bij onderstaande leercoaches.

  Heb je behoefte aan nog meer sessies, kun je die op eigen kosten zelf bij de leercoach of een andere coach naar keuze

  Ook zit bij dit pakket inbegrepen een drie supervisiebijeenkomsten. Hierbij zal (één van) onze supervisor(en) feedback geven op jullie handelen als EmotieCoach in opleiding. Deze bijeenkomst zal eruit zien als een normale intervisiebijeenkomst, waarbij jullie in dit geval de gesprekstechniek oefenen op elkaar uit B1-2 en eventueel bijkomende interventies doen uit een van de emotiegroepen.

  • supervisie 1 is bedoeld om je persoonlijke leerdoelen te filter
  • supervisie 2 reflecteert op jullie ingebracht video materiaal vaneen oefencasus in intervisie

  De supervisie 1 zal plaatsvinden samen met je intervisieleden op ons kantoor in Etten-Leur. Supervisie 2 zal online plaatsvinden in 1 op 1 contact. Jullie vinden in de online omgeving in je account straks een link waarmee je een afspraak kunt maken

  het team
  Vera Helleman

  Vera

  Founder & Trainer
  Vera is bedenker van EmotieCoaching en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum. Zij is verantwoordelijk voor de inhoud van de opleiding en uw trainer tijdens trainingen. Ook het docentcontact is met haar.

  Ineke

  Supervisor & Examinator
  Ineke is nauw verbonden aan het EEC als supervisor 1 en als examinator voor hen die onze opleiding volgen. Zij is eerlijk, duidelijk en heeft een scherp observerend oog. Zij is tevens EmotieCoach van de eerste lichting en heeft een achtergrond als manager in de zorg.
  Emotiecoach Els

  Els

  Supervisor
  Els doet bij ons de supervisie 2 en 3, waarin je feedback krijgt op je sessies met proefcliënten. Ze is gecertificeerd EmotieCoach van de eerste lichting en is altijd blijven nascholen bij ons. Ze heeft het vak in haar vingers en kan goed observeren en terugspiegelen.
  Emotiecoach Fleur

  Fleur

  LeerCoach
  Fleur is gecertificeerd EmotieCoach van de eerste lichting en altijd blijven nascholen. Haar kom je tegen tijdens het B-traject waar een verplichte leercoachsessie op het proramma staat. Ze is een warm bad met een helende werking.
  doranne

  Doranne

  LeerCoach
  Voor leercoaching kun je ook Doranne kiezen. Zij is eveneens gecertificeerd EmotieCoach van de eerste lichting en heeft een mooie rugzak vol met coachvaardigheden. Ze is duidelijk, eerlijk en heerlijk aards.
  De opleiding

  Deze trainingsmodule is onderdeel van de A-module reeks van de opleiding ‘De EmotieCoach methode’. EmotieCoaching is een snelle coachvorm waarbij de sturing in het gesprek komt vanuit het emotionele navigatiesysteem van de cliënt. De EmotieCoach treedt hierbij op als vertaler van wat jouw binnenwereld aangeeft nodig te hebben.

  In het A-module traject leer je je eigen emotionele navigatiesysteem kennen en gebruiken.
  In het B-module traject leer je deze inmiddels geïntegreerde informatie inzetten om ook anderen te coachen.

  Je kunt zelf modules sparen om tot een volledige opleiding te komen en dus ook iedere module apart volgen.

  cluster-a emotieleer
  emotiecoach cluster B
  de locatie

  Kloosterhotel ZIN

  Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

  Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

  Wat deelnemers zeggen

  "Ik werk als psycholoog. In de A module merkte ik dat er veel overlap is met de reguliere psychologie. Maar wateen belangrijke aanvulling is, is het bewustzijn van emoties en dit als signaal gebruiken. In de reguliere psychologie wordt hier meestal aan voorbij gegaan.

  "Ik ben helemaal 'aan boord'. Ik heb vertrouwen in de methode. Ik heb deze twee dagen weer iets meer geleerd over het toepassen van de methode. Maar ik heb ook weer geleerd dat ik nog een boel te leren heb 🙂

  "Erg inspirerende dagen. De vragen 'hoe de emotiegroepen toe te passen' worden steeds duidelijker. Heel fijn dat de mogelijkheid is dit online te volgen. En ja.. Het is echt jouw ding om zo informatie over te brengen. Er is nog geen moment van verveling geweest.

  "Ik heb de training life en online gevolgd. Eigenlijk was de online versie erg goed en zeker aan te raden. En verder vind ik het een ongelofelijke methode en de casussen waren zeer inzichtelijk. Er is maar 1 Vera

  "Ik kon alles goed volgen, al mijn vragen werden door anderen gesteld en uitgelegd. Zo veel bijgeleerd. Heb nog binnenwerk te doen, maar daar ben ik vol vertrouwen in. De 2 daagde was een mooi samenbrengen van alles wat ik tot nu toe leerde in de A, een stevige basis voor de intervisie.

  "Mooie afwisselingen tussen theorie en casussen. Ik word blij van de integratie van alle informatie; de gespreksmethode, de transformatieprocessen en de emotiegroepen. Gaaf om nu de toepassing te zien en in te gaan.

  "Ik was blij dat ik de A-modules had gedaan, want daardoor was je koppeling van de emoties aan de methodiek voor mij wel duidelijk. Maar er moet bij mezelf echt nog heel veel processen voor ik aan de slag zou kunnen als coach

  "Ik vond deze 2 trainingsdagen weer heel inspirerend. Veel informatie en nieuwe inzichten in mijn eigen valkuilen als coach

  "2 Zeer boeiende en verhelderende dagen. Zo zin in het vervolg om ook effectief te gaan oefenen, zelfmeesterschap krijgen en het dan ook uiteindelijk te mogen uitdragen. zo blij met jouw logische heldere methode! dankbaar .

  "Ik vond het bijzonder leerzaam: het gaf mij een veel beter overzicht over wat de emotiegroepen doen elk op zich, maar ook samenhangend met elkaar: de puzzel is weer meer gevallen. Ook goed werkbaar vind ik online met de vooraf opgenomen casussen en de live ingebrachte casussen. Ben content!

  "Wat een bijzondere 2 dagen. Barstenvol informatie, maar vooral ook barstensvol inzichten ! Vera, bedankt!

  Direct inschrijven

  B3 intervisie en supervisie traject

  €728

  Leer het EmotieCoach vak in de praktijk toepassen

  Ontdek jouw unieke coachvaardigheden en valkuilen

  Steun elkaar en geniet van je medestudenten

  (Na betaling ontvang je een ontvangstbevestiging en toegang tot het materiaal via je account. Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum van B3a, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk)

  Op deze training zijn onze algemene voorwaarden van kracht

  EEC logo liggend wit-oranje
   
  OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

  Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
  Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

  STUDIE ADVIES ?

  Ben je geïnteresseerd in onze opleiding of trainingen en/of wil je graag overleggen met een studie adviseur? Doe hier een terugbel verzoek en word binnen 3 werkdagen teruggebeld.

  VOLG ONS OP:       

  0
   0
   Jouw winkelmand
   Winkelmand is leegTerug naar shop
   Scroll naar boven