Henriette Huttmann

Emotiecoach Henriette

Emotiegids

Persoonlijke Introductie

“Henriette, het werkt! Het werkt écht!”

Clara belt me kort na een EmotieCoach-sessie. Haar enthousiasme spat uit m’n mobiel: “Weet je nog die sessie dat ik me zo ergerde aan m’n man Karel, omdat ie zoveel praat? We liepen laatst op het strand en wat denk je? Ik betrapte mezelf op de gedachte: Wat heb ik toch een leuke man, hij kan zó gezellig kletsen! Ik schrok er bijna van! Haha!”
Is er iets veranderd aan haar man? Echt niet.
Is er iets veranderd aan haar? Ja!
Clara ervaart de wereld anders. Ze bevrijdde zichzelf van de gedachte dat ‘veel praten’ slecht is.

 

Wat hebben we in die sessie gedaan?

Aan de hand van haar emoties hengelde ze de overtuiging naar boven ‘Veel praten is fout’. Dat onderzochten we en daardoor begreep ze dat ze dit van haar moeder had overgenomen: De overtuiging dat veel praten fout is kan levensreddend zijn als je opgroeit in een Jappenkamp! Voor Clara echter werkte deze onbewuste regel die ze meekreeg als kind belemmerend in het contact met haar man, haar werk en haar levensgeluk.
Met dit fantastische inzicht heeft ze zichzelf kunnen bevrijden van die belemmerende gedachte. Hierdoor veranderde haar irritatie over het geklets van haar man in liefdevolle genegenheid.

 

“En het mooiste was, ik kon hem wel kussen!”

Ik vroeg haar waarom ze dat niet deed.
“Eh… tja, kunnen we daar alsjeblieft een nieuwe sessie voor boeken?”

Achtergrond

  • Opleiding Emotie Coach (Vera Helleman)
  • Jaartraining ‘De Omkering’ (Vera Helleman)
  • Training over autisme (Vera Helleman)
  • Yoga-opleiding (Svaha)
  • TRE® training (Yoga Lab)
  • Meerdere stiltemeditatie-trainingen (Vipassana)
  • Inner Grounding Therapist Opleiding (1 jr) (Soul Institute)
  • Verschillende trainingen en workshops over zelfbewustzijn (CvT)

Meer weten? Bezoek dan mijn website <–

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top