Solange Lusse Alves

Emotiecoach Solange

Solange Lusse

  • Solange Lusse Alves
  • Mauritsstraat 105
  • 3012CG Rotterdam
  • 06-47069559
  • Openingstijden:

    op afspraak

Persoonlijke Introductie

Laat jij mij naast je meelopen / reizen op je levenspad?
Dan zoeken we samen in de verhalen, welk verhaal je ervan weerhoudt jezelf te mogen zijn. We werken het verhaal uit naar een bewustwording.  Het is een soort reis die we samen aangaan om van het “niet weten” tot een “weten” te komen.
Om tot een (her) ontdekking of verrijking te komen.
Je emotie is je kompas en bepaalt waar je wil zijn, wat je wil bereiken.

Achtergrond

Ik ben geboren in Brazilië en in Nederland opgegroeid.
Er leefde in mij de vraag: wie ben ik? In Brazilië voel ik mij geen Braziliaan en in Nederland word ik gezien als een allochtoon.
Ik werd nieuwsgierig naar het universele deel van de mens: wat maakt ons tot een “goed” mens? Wanneer voel ik mij ergens thuis?
Ik heb opleidingen gevolgd die deze zoektocht ondersteunen.
Kunstzinnig therapie (vanuit de antroposofie), coachopleiding om met kinderen te kunnen werken, de PABO en tenslotte de EmotieCoach opleiding.
EmotieCoach gaf mij antwoorden op mijn vragen. We zijn emotioneel gestuurde wezens. Emoties zijn signalen die ons intern de weg wijzen. Voel je verkramping, dan is het een signaal dat het niet bij je past.
Voel je verruiming dan past het juist wel bij je.
Emoties zijn er in het nu. Het gaat niet om morgen of gisteren maar om dat wat er NU speelt. Zodra we leren dicht bij onze emotie te blijven en we de vertaalslag kunnen maken naar wat een emotie ons wil vertellen, kunnen we ons thuis voelen, ons goed voelen.

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top