Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Als waren wij als kinderen (D1)

woensdag 13 januari 2021- 09:30 - 17:30

€195
Kind met licht

Als waren wij als kinderen...

…dan zouden wij het Rijk deze Hemelen kunnen betreden.
In deze eerst module van de cluster over kinderen gaan we ons het kind-zijn weer opnieuw herinneren. Wie zich namelijk niet volledig kan verplaatsen in het kind, kan niet oprecht staan voor wat een kind werkelijk nodig heeft. We gaan deze les langs alle facetten die het kind uniek maken en wij het kind nooit hadden mogen ontnemen. Sterker nog… Waar wij als volwassenen weer zo naar terug verlangen, omdat we nu begrijpen dat dat de ingrediënten naar geluk zijn.

De bedoeling van deze module is je wakker te schudden. Niet voor pijn van kindsdelen in jou, maar voor het pure, het liefdevolle en gevende dat nog steeds in jouw is, net als dat bij kinderen aanwezig is. Wakker voor al onze serieuze problemen, belangrijke regels en motivaties waar een kind eigenlijk niets mee heeft, maar moet leren, omdat wij volwassenen hen daartoe vormen.
De grote vraag en het diepe inzicht dat je deze dag mee zal nemen is: wat is nou werkelijk belangrijk voor een kind, dat eigenlijk al zoveel ‘weet’? Begrijp je die, dan zal dat je intentie worden naar elk kind je je begeleiding aanbiedt. Inzicht is altijd de eerste en belangrijkste stap naar verandering.

Cluster D

Alle modules in cluster D gaan over kinderen. Over wat hen bijzonder maakt, wat zij ons kunnen schenken, daar waar hun uitdagingen en valkuilen liggen (en de onze) en hoe wij hen daarin kunnen begeleiden. Cluster D vormt geen volledige opleiding, de lessen zijn onderdeel van de opleiding ‘De EmotieCoach methode’ en dus een aanvulling op de cluster A en B modules voor hen die de EmotieCoaching ook voor kinderen willen gebruiken. In EmotieCoaching met kinderen coachen wij na iedere sessie met het kind ook een sessie met (een van) de ouders. Iedere module is echter wel los te volgen door iedereen die geïnteresseerd is in een bewustere manier van omgaan met kinderen zoals ouders, maar ook mensen die al werkzaam zijn met kinderen en verdieping willen.

De visie die ten grondslag ligt aan alle modules over kinderen beziet het kind als gelijkwaardige zielen aan ons volwassenen met minder kennis van de rechten, plichten en regels in de maatschappij, maar met meer weten over onvoorwaardelijke liefde, gelukkig zijn en de stroom van het leven. Er wordt gestreefd naar een ontwikkeling waarbij zowel kind als volwassene in relatie met het kind het beste zal integreren van beide.

Voor wie?

De trainingsdag is zinvol voor een ieder die van kinderen houdt en met kinderen werkt of nauw betrokken is bij hen en weer even herinnerd en wakker geschud wil worden waarom het ook alweer hiervoor koos. Een vooropleiding is niet perse nodig, heb je modules A1-2 of B1-2 gevolgd is dat een pré.

 

Jouw winst:

 • Een positieve blik en intentie naar het kind toe ontwikkelen, wat (meer dan) de helft van alle problematiek (tussen jullie) zal oplossen.
 • Inzicht in de sleutels naar geluk en de rol die het kind heeft jou hierop te wijzen.
 • De bedding wordt gelegd voor een positieve relatie met het kind.
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag meenemen in de belevingswereld van het kind op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Kindertherapie, was werkzaam in de kinderopvang, fotografe en docent in haar fotostudio waar zij zwangere vrouwen en baby's fotografeerde, werkzaam bij de toenmalige televisiezender FoxKids en is moeder van vier kinderen geboren tussen 2001 en 2010.

Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij bleef altijd kijken als door de ogen van een puur kind, maar ontwikkelde een volwassen brein dat de kleinste details in de menselijke geest kon opmerken. Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Praktische informatie:

 • De dag vindt plaats op Landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: € 195
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal, exclusief eventuele overnachtingen.
 • Voor speciale dieetwensen mag je rechtstreeks de kok bellen: 0343 55 61 79
 • Wilt je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster D van de opleiding de EmotieCoach methode. Het is een vervolg voor EmotieCoaches die ook met kinderen willen werken, maar ook als losse module te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is.
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Na reserveren ontvang je een factuur en een ticket voor deze trainingsdag in je mailbox

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving is gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Ook gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten
. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Op Landgoed de Horst vindt u diverse kunstuitingen. Kunst is een bron van inspiratie. Van beeldende kunst tot proza en poëzie. Kunst op Landgoed de Horst is meer dan decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie. 

chantal

Chantal Arends

Doktersassistente

"Ik ervaar de opleiding EmotieCoach als één groot cadeau!
Er vallen steeds meer kwartjes en ik ga mezelf en de ander steeds beter begrijpen. Er wordt volgens een duidelijke structuur informatie aangeboden en er is veel ruimte om de stof op mijn eigen manier te kunnen verdiepen.”

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Als waren wij als kinderen (D1) 13-1-2021
195,00
272 available

Gegevens

Datum:
woensdag 13 januari 2021
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€195
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top