LET OP! Wij raden je aan de opleiding in de juiste volgorde te doen, dus van A naar B

Dit is hoe wij omgaan met de Corona maatregelen >>
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De EmotieCoach Gespreksmethodiek (B1-2 klas geel)

maandag 10 januari 2022- 09:30 - dinsdag 11 januari 2022- 17:30

€390
gespreksmethodiek

In deze 2-daagse leer je een snelle gespreksmethode op basis van emoties waarmee korte, bevredigende gesprekken gevoerd kunnen worden waardoor de patiënt, cliënt of klant zich meer gehoord voelt. Tevens geeft het een snel diagnostisch handvat voor wat een patiënt, cliënt of klant op dat moment nodig heeft. Deze training kan op zichzelf staand gevolgd worden, of verdiept worden met de 8 losse emotiegroep modules.

Voor wie is deze training met name geschikt?

 • Zorgprofessionals en therapeuten
 • (Huis)artsen
 • (HR)managers
 • en iedereen die constructiever wil leren communiceren in gesprekken waar emoties bij betrokken zijn

Zorgprofessionals en therapeuten

Veel mensen die in de zorg werken zijn dit gaan doen vanwege het contact wat je hebt met de cliënt/patiënt. Vanuit een dieperliggende passie/wens om iets te betekenen voor de medemens die hulp nodig heeft. Vandaag de dag bestaat meer dan de helft van het werk uit papieren rompslomp. Dit roept frustratie en stress op bij de zorgverlener. Dagelijks hebben zorgverleners met emoties te maken. Wat zou het fijn zijn als we al de emoties die hier spelen goed leren begrijpen en deze leren inzetten ten behoeven van de cliënt/patiënt. En juist dat ga je in deze 2-daagse leren!

(Huis)arts

Arts zijn in deze tijd is niet altijd gemakkelijk. Patiënten worden mondiger, een arts krijgt weerwoord, soms zelf klachten die veel tijd en narigheid opleveren al dan niet bij de tuchtcommissie. Bijna altijd gaat dit over het zich ‘niet gehoord’ voelen van de patiënt. Een groot deel van de patiënten kampt met psychische klachten, waar ze graag met de huisarts over spreken. Dit soort gesprekken kosten meer tijd dan een arts mag besteden aan een patiënt. Dan hebben we ook nog de familieleden en de gevoelens van de arts zelf, die geleerd heeft tijdens zijn of haar studie dat emoties onderdrukt moeten worden, die op een zeker moment toch parten gaan spelen. Veel artsen zitten daarom in het nauw.

Wij hebben een oplossing!

In een 2-daagse training leer je een gesprek te voeren waarin je in zeer korte tijd én de patiënt ‘hoort’ én hem of haar ook nog blij naar huis stuurt met, naast het medische advies, ook nog een oplossing op emotioneel gebied. En wat jij voor de patiënt kunt doen, kan natuurlijk dan ook voor jouzelf als je even met jouw gevoel in de knoop komt. Dat doen we op basis van de 8 emotiegroepen en een daarbij behorende snelle en to the point gespreksmethodiek.

(HR)managers

En niet alleen voor artsen. Jij als manager hebt ook dagelijks met mensen en emoties te maken. Hoe fijn zou het zijn als je daar wat meer handvatten voor krijgt? Geen ellenlange verhalen meer, zonder uitzicht. Conflicten waarbij ieder op de eigen troon blijft zitten. Burn-out klachten ten gevolge van woekerende emoties. Met onze methode leer je korte en effectieve gesprekken te voeren op basis van emoties, waarbij je als vanzelf de werknemer meer in de kracht zet en uit de verhalen haalt. Ja, het kan echt!

De 8 emotiegroepen

Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Nog lang niet door iedereen op waarde geschat.
Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. De emotiegroepen zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij differentiëren zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld

De training bevat 2 modules:

 • De boodschap van de 8 emotiegroepen
 • Gespreksmethodiek op basis van emoties

De methode die we je gaan leren is een nuchtere en ogenschijnlijk mentale aanpak die liefdevol orde schept in de innerlijke wereld van de patiënt. Liefdevol, omdat jij vertaalt wat de innerlijke leiding van de patiënt zelf aangeeft en daarom als kloppend en geruststellend wordt ervaren. Ook als de emotionele navigatie van de patiënt aangeeft dat er werk aan de winkel is.
Je komt niet in een emotionele brij terecht, omdat de methode juist beoogt de patiënt uit het emotionele lijden te halen door hem of haar in een ander perspectief te plaatsen.

 

Jouw winst:

 • Tijdwinst
 • Minder klachten
 • Meer voldoening in je werk
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal je deze dagen meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie

Deelnemen op locatie:

Al onze trainingen zijn zowel op locatie te bezoeken als online vanuit huis live te volgen. Dit is een heel andere beleving dus kiest weloverwogen wat het best bij jou past. Voor trainingendagen die je op locatie komt volgen geldt het volgende:

deel 1

 • De dagen vinden plaats in Kloosterhotel ZIN, Boxtelseweg 58 te Vught
 • Prijs: €195 per dag (€390 voor een 2-daagse)
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal. Voor allergieën mag je rechtstreeks de kok bellen: 073 658 80 00
 • Na betaling van je reservering ontvang je een factuur en een ticket voor deze trainingsdag in je mailbox
 • Wil je een overnachting extra bijboeken dan kan dat bij kloosterhotelzin.nl zelf

deel 2

 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Indien er over wordt gegaan tot een verplichte lockdown zal de training digitaal plaatsvinden. Restitutie van entreegeld is deze uitzonderlijke situatie niet mogelijk. Tickets zijn in dat geval inwisselbaar voor twee live stream trainingsdagen of een toekomstige training op locatie.
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van de opleiding de EmotieCoach methode. Lees meer
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht.

Deelnemen aan live stream thuis

Voor hen die te ver weg wonen, om gezondheidsoverwegingen niet kunnen komen of minder financiële middelen hebben, zijn onze trainingen ook vanuit huis te volgen. Dit gebeurt live, zodat je toch de sfeer en de energetische groepsdynamiek kunt voelen. Ook zorgen wij voor een persoon voor de camera om eventuele oefeningen mee te doen en mag je vragen stellen via de chat. Ter plaatse zit iemand die de meest relevante vragen voorleest met jouw voornaam erbij, zodat ook de mensen in de zaal een gevoel krijgen van de groep mensen die wel meedoen, maar niet fysiek zichtbaar zijn.

 

 • De live stream wordt zichtbaar op een afgeschermde omgeving waar je met een inlogcode in kunt. Deze ontvang je na reserveren.
 • De syllabus kun je in de lesomgeving downloaden
 • Prijs: €98 per dag (€196 voor 2-daagse)
 • Na betaling ontvang je een factuur en een link naar de stream omgeving van deze training.
 • Let op! Om redenen van AVG-regels en portretrecht wordt de uitzending niet opgenomen en is daarom niet achteraf terug te kijken. Het is dus echt een live-ervaring, maar dan vanuit huis.

 

 • Deel 2 van de praktische informatie van de trainingen op locatie is ook op de gestreamde tickets van toepassing

Kloosterhotel ZIN

Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

U kunt bij ZIN overnachten in minimalistisch ingerichte kamer. Op station Vught kan een taxibus geregeld worden voor deelnemers van de trainingen.

Vraag naar de mogelijkheden voor overnachting, dieet of taxivervoer bij de receptie van ZIN

2018-11-09 (7)

Marianne Jensen Lokas

GZ-psycholoog / Praktijkhoudster

"Een verfrissende manier om naar emoties te kijken,
waardoor de emoties een signalement en een tool wordt in de omgang met de buitenwereld."

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
De EmotieCoach Gespreksmethodiek (B1-2) 10-1-2022
390,00 incl. btw
119 beschikbaar

Gegevens

Begin:
maandag 10 januari 2022- 09:30
Einde:
dinsdag 11 januari 2022- 17:30
Kosten:
€390
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE
+ Google Maps
Telefoon:
073 658 80 00
Website:
https://www.kloosterhotelzin.nl/
EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

0
  0
  Jouw winkelmand
  Winkelmand is leegTerug naar shop
  Scroll naar top