LET OP! Wij raden je aan de opleiding in de juiste volgorde te doen, dus van A naar B

Dit is hoe wij omgaan met de Corona maatregelen >>
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De EmotieCoach Gespreksmethodiek (B1-2 Klas blauw)

dinsdag 20 september 2022- 09:30 - woensdag 21 september 2022- 17:30

€390
gespreksmethodiek

In deze 2-daagse leer je een snelle gespreksmethode op basis van emoties waarmee korte bevredigende gesprekken gevoerd kunnen worden waardoor de patiënt, cliënt of klant zich meer gehoord voelt. Tevens geeft het een snel diagnostisch handvat voor wat een patiënt, cliënt of klant op dat moment nodig heeft. Deze training kan op zichzelf staand gevolgd worden of verdiept worden met de 8 losse emotiegroep modules.

Voor wie is deze training met name geschikt?

 • Zorgprofessionals en therapeuten
 • (Huis)artsen
 • (HR)managers
 • en iedereen die constructiever wil leren communiceren in gesprekken waar emoties bij betrokken zijn

Zorgprofessionals en therapeuten

Veel mensen die in de zorg zijn gaan werken zijn dit gaan doen vanwege het contact wat je hebt met de cliënt/patiënt. Vanuit een dieperliggende passie/wens om iets te betekenen voor de medemens die hulp nodig heeft. Vandaag de dag bestaat meer dan de helft van het werk uit papieren rompslomp. Dit roept frustratie en stress op bij de zorgverlener. Dagelijks hebben zorgverleners met emoties te maken. Wat zou het fijn zijn als we al de emoties die hier spelen goed leren begrijpen en deze leren inzetten ten behoeven van de cliënt/patiënt. En juist dat gaat je in deze 2-daagse leren!

(Huis)arts

Arts zijn in deze tijd is niet altijd gemakkelijk. Patiënten worden mondiger, een arts krijgt weerwoord, soms zelf klachten die veel tijd en narigheid opleveren al dan niet bij de tuchtcommissie. Bijna altijd gaat dit over het zich ‘niet gehoord’ voelen van de patiënt. Een groot deel van de patiënten kampt met psychische klachten, waar ze graag met de huisarts over spreken. Dit soort gesprekken kosten meer tijd dan een arts mag besteden aan een patiënt. Dan hebben we ook nog de familieleden en de gevoelens van de arts zelf, die geleerd heeft tijdens zijn of haar studie dat emoties onderdrukt moeten worden, die op een zeker moment toch parten gaan spelen. Veel artsen zitten daarom in het nauw.

Wij hebben een oplossing!

In een 2-daagse training leer je een gesprek te voeren waarin je in zeer korte tijd én de patiënt ‘hoort’ én hem of haar ook nog blij naar huis stuurt met, naast het medische advies, ook nog een oplossing op emotioneel gebied. En wat jij voor de patiënt kunt doen, kan natuurlijk dan ook voor jouzelf als je even met uw gevoel in de knoop komt. Dat doen we op basis van de 8 emotiegroepen en een daarbij behorende snelle en to the point gespreksmethodiek.

(HR)managers

En niet alleen voor artsen. Jij als manager hebt ook dagelijks met mensen en emoties te maken. Hoe fijn zou het zijn als je daar wat meer handvatten voor krijgt? Geen ellenlange verhalen meer, zonder uitzicht. Conflicten waarbij ieder op de eigen troon blijft zitten. Burn-out klachten ten gevolge van woekerende emoties. Met onze methode leer je korte en effectieve gesprekken te voeren op basis van emoties, waarbij je als vanzelf de werknemer meer in de kracht zet en uit de verhalen haalt. Ja, het kan echt!

De 8 emotiegroepen

Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Nog lang niet door iedereen op waarde geschat.
Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. De emotiegroepen zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij differentiëren zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld

De training bevat 2 modules:

 • De boodschap van de 8 emotiegroepen
 • Gespreksmethodiek op basis van emoties

De methode die we je gaan leren is een nuchtere en ogenschijnlijk mentale aanpak die liefdevol orde schept in de innerlijke wereld van de patiënt. Liefdevol, omdat jij vertaalt wat de innerlijke leiding van de patiënt zelf aangeeft en daarom als kloppend en geruststellend wordt ervaren. Ook als de emotionele navigatie van de patiënt aangeeft dat er werk aan de winkel is.
Je komt niet in een emotionele brij terecht, omdat de methode juist beoogt de patiënt uit het emotionele lijden te halen door hem of haar in een ander perspectief te plaatsen.

 

Jouw winst:

 • Tijdwinst
 • Minder klachten
 • Meer voldoening in je werk
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal je deze dagen meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De trainingsdagen vinden plaats in Kloosterhotel ZIN
 • Prijs: € 390
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal, exclusief overnachting.
 • Wil je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster B van de opleiding de EmotieCoach methode. Na het volgen van  zowel Cluster A en B mag je examen doen voor opname in het EmotieCoach overzicht. Lees meer
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Reserveren kan hieronder
 • Per e-mail ontvang je het ticket waarmee je toegang krijgt tot de zaal

Meer verdieping?

Heb je na het volgen van deze training behoefte aan meer verdieping, dan adviseren wij modules A3-10 te volgen. Deze omvatten 8 lessen over de verschillende emotiegroepen, waarin deze uitgediept worden. Hier krijg je mee handvatten om anderen te helpen, maar leer je ook zelf deze gevoelens en de bijbehorende levensthema's te verkennen, herkennen en erkennen in jezelf. Zie onze agenda.

Kloosterhotel ZIN

Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

U kunt bij ZIN overnachten in minimalistisch ingerichte kamer. Op station Vught kan een taxibus geregeld worden voor deelnemers van de trainingen.

Vraag naar de mogelijkheden voor overnachting, dieet of taxivervoer bij de receptie van ZIN

2018-11-09 (7)

Marianne Jensen Lokas

GZ-psycholoog / Praktijkhoudster

"Een verfrissende manier om naar emoties te kijken,
waardoor de emoties een signalement en een tool wordt in de omgang met de buitenwereld."

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
B1-2 De EmotieCoach Gespreksmethodiek 20/21-9-2022
390,00 incl. btw
120 beschikbaar

Gegevens

Begin:
dinsdag 20 september 2022- 09:30
Einde:
woensdag 21 september 2022- 17:30
Kosten:
€390
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE
+ Google Maps
Telefoon:
073 658 80 00
Website:
https://www.kloosterhotelzin.nl/
EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

0
  0
  Jouw winkelmand
  Winkelmand is leegTerug naar shop
  Scroll naar top