Filter op: Trainingen op locatie | Live webinarsOnline trainingen | Praktijkdagen | Podium consulten | Open dagen | Docentcontact | Compleet overzicht

Bekijk de aankomende: A-modules (emotiegroepen) | B-modules (EmotieCoaching) | C-modules (autisme)

Of selecteer alle data van klas: ROOD, gestart sep 2020 | GEEL, gestart jan 2021 (online) | BLAUW, start sep 2021 (op locatie) |

ORANJE, start feb 2022 (online) | GROEN, start sep 2022 (op locatie)| PAARS, start feb 2023 (online) |

LET OP! Wij raden je aan de opleiding in de juiste volgorde te doen, dus van A naar B.. en zo naar C
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De EmotieCoach Gespreksmethodiek (B1-2 Klas blauw)

dinsdag 20 september 2022- 09:30 - woensdag 21 september 2022- 17:30

€390
gespreksmethodiek

Ontdek de diagnostische waarde van emoties in gespreksvoering

Emoties laten zien dat er afstemming nodig op tussen hoofd en hart. Emoties vertellen ook nog eens precies wát er nodig is, ook zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Een EmotieCoach dient daarom als vertaler van wat de cliënt middels zijn of haar emoties aangeeft dat er nodig is en geeft inzicht in het het emotionele navigatiesysteem. Dit om zelfredzaamheid te bevorderen.

GA NAAR:
  Add a header to begin generating the table of contents
  Wat leer je?

  Van lange en soms lastige gesprekken voeren, naar een kort, constructief
  én effectief gesprek waar beiden met een goed gevoel op terug kijken

  Inzicht
  Ontdek de functie en boodschap van emoties en hoe deze van diagnostische waarde kunnen zijn

  Kennis
  Leer de betekenis van de verschillende emoties en wat deze aangeven dat de cliënt nodig heeft

  Kunde
  Krijg concrete handvatten voor het voeren van een EmotieCoach gesprek waarin je snel en to the point iemand op weg helpt.

  HOE WERKT HET?

  Op locatie

  samen komen met gelijkgestemden én in direct contact met de trainer

  Biologische lunch

  uit eigen tuin en keuken

  Heldere uitleg

  met presentatie en lesboekje

  voorbeeld casussen

  en ervaringsopdrachten waarin met de emoties wordt gewerkt

  onderdeel van de opleiding

  De EmotieCoach methode

  CRKBO gecertificeerd

  goedgekeurd kort beroepsonderwijs
  Inhoud van de training

  B1

  Introductie van het thema, welke plaats het inneemt in de opleiding en wat je allemaal gaat leren

  In dit hoofdstuk leer je wat emoties zijn en waarom ze uitermate geschikt zijn als diagnostisch middel in coachgesprekken. 

  Een EmotieCoach gesprek voltrekt zich volgens een heel duidelijke structuur. Hier leer je de stappen in het gesprek en waarom we dit zo doen.

  In dit hoofdstuk leer je hoe je om kunt gaan met de emotieladders en welke rol emotiegroep verbazing heeft in het benaderen van een cliënt. 

  In dit hoofdstuk bespreken we de kernwaarden van emotiegroepen Liefde en Angst en hoe deze van invloed zijn in het coachgesprek. Wat is er nodig van een coach om een bedding te vormen voor een constructief coachgesprek?

  Hier leer je het EmotieCoach doel en wat de invloed van emotiegroep Schaamte/Schuld hierin is.

  B2

  In dit hoofdstuk maak je kennis met emotiegroep verdriet, een open houding ten opzicht van emoties en natuurlijk ten opzichte van de cliënt

  In dit hoofdstuk de emotiegroepen die echt om meekijken vragen: vreugde en afkeer. Waarom is dat zo en wat vraagt dit van jou als coach?

  En soms willen dingen ook echt aangepakt worden. Daarom emotiegroep boos en hoe je de kracht hiervan juist aanbiedt aan de cliënt.

  In dit onderdeel leer je hoe emoties op een grote hoop gegooid worden en hoe je deze uit elkaar haalt om helderheid te scheppen

  Hoe kun je je verder bekwamen in het EmotieCoach vak? 

  Heb je na het kijken van alle hoofdstukken nog vragen dan mag je die insturen. Een compilatie van de antwoorden vindt je hier.

  De trainer
  Vera Helleman

  VERA HELLEMAN

  Is schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal je in deze training meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

  Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie en verdiepte zich vanuit inzicht in non-dualistische principes in de wetmatigheden van onze menselijke realiteit en de structuren van onze menselijke geest en gevoelens. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?'

  De opleiding

  Deze trainingsmodule is onderdeel van de A-module reeks van de opleiding ‘De EmotieCoach methode’. EmotieCoaching is een snelle coachvorm waarbij de sturing in het gesprek komt vanuit het emotionele navigatiesysteem van de cliënt. De EmotieCoach treedt hierbij op als vertaler van wat jouw binnenwereld aangeeft nodig te hebben.

  In het A-module traject leer je je eigen emotionele navigatiesysteem kennen en gebruiken.
  In het B-module traject leer je deze inmiddels geïntegreerde informatie inzetten om ook anderen te coachen.

  Je kunt zelf modules sparen om tot een volledige opleiding te komen en dus ook iedere module apart volgen.

  A-modules EmotieCoaching
  B-modules1
  de locatie

  Kloosterhotel ZIN

  Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

  Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

  U kunt bij ZIN overnachten in minimalistisch ingerichte kamer. Op station Vught kan een taxibus geregeld worden voor deelnemers van de trainingen.

  Vraag naar de mogelijkheden voor overnachting bij de receptie van ZIN

  Wat deelnemers zeggen

  "Ik werk als psycholoog. In de A module merkte ik dat er veel overlap is met de reguliere psychologie. Maar wateen belangrijke aanvulling is, is het bewustzijn van emoties en dit als signaal gebruiken. In de reguliere psychologie wordt hier meestal aan voorbij gegaan.

  "Ik ben helemaal 'aan boord'. Ik heb vertrouwen in de methode. Ik heb deze twee dagen weer iets meer geleerd over het toepassen van de methode. Maar ik heb ook weer geleerd dat ik nog een boel te leren heb 🙂

  "Erg inspirerende dagen. De vragen 'hoe de emotiegroepen toe te passen' worden steeds duidelijker. Heel fijn dat de mogelijkheid is dit online te volgen. En ja.. Het is echt jouw ding om zo informatie over te brengen. Er is nog geen moment van verveling geweest.

  "Ik heb de training life en online gevolgd. Eigenlijk was de online versie erg goed en zeker aan te raden. En verder vind ik het een ongelofelijke methode en de casussen waren zeer inzichtelijk. Er is maar 1 Vera

  "Ik kon alles goed volgen, al mijn vragen werden door anderen gesteld en uitgelegd. Zo veel bijgeleerd. Heb nog binnenwerk te doen, maar daar ben ik vol vertrouwen in. De 2 daagde was een mooi samenbrengen van alles wat ik tot nu toe leerde in de A, een stevige basis voor de intervisie.

  "Mooie afwisselingen tussen theorie en casussen. Ik word blij van de integratie van alle informatie; de gespreksmethode, de transformatieprocessen en de emotiegroepen. Gaaf om nu de toepassing te zien en in te gaan.

  "Ik was blij dat ik de A-modules had gedaan, want daardoor was je koppeling van de emoties aan de methodiek voor mij wel duidelijk. Maar er moet bij mezelf echt nog heel veel processen voor ik aan de slag zou kunnen als coach

  "Ik vond deze 2 trainingsdagen weer heel inspirerend. Veel informatie en nieuwe inzichten in mijn eigen valkuilen als coach

  "2 Zeer boeiende en verhelderende dagen. Zo zin in het vervolg om ook effectief te gaan oefenen, zelfmeesterschap krijgen en het dan ook uiteindelijk te mogen uitdragen. zo blij met jouw logische heldere methode! dankbaar .

  "Ik vond het bijzonder leerzaam: het gaf mij een veel beter overzicht over wat de emotiegroepen doen elk op zich, maar ook samenhangend met elkaar: de puzzel is weer meer gevallen. Ook goed werkbaar vind ik online met de vooraf opgenomen casussen en de live ingebrachte casussen. Ben content!

  "Wat een bijzondere 2 dagen. Barstenvol informatie, maar vooral ook barstensvol inzichten ! Vera, bedankt!

  Direct inschrijven

  B1-2 De EmotieCoach gesprekmethodiek op 20 /21-9-2022 in Kloosterhotel ZIN

  €390

  Ontdek de diagnostische waarde van emoties

  Leer een constructief vijf-minuten gesprek te voeren waarmee je iemand aanzet tot ontwikkeling

  Ontdek wat de verschillende emoties voor boodschap hebben

  (Na betaling ontvang je je tickets. Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk)

  Op deze training zijn onze algemene voorwaarden van kracht

  ONLINE

  Wil je niet wachten?

  Woon je ver weg, heb je wat minder geld te besteden of houd je niet van drukke ruimten? Dan is wellicht onze online variant op deze training iets voor je:

  Online cursus

  Tickets

  Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
  B1-2 De EmotieCoach Gespreksmethodiek 20/21-9-2022
  390,00 incl. btw
  61 beschikbaar

  Gegevens

  Begin:
  dinsdag 20 september 2022- 09:30
  Einde:
  woensdag 21 september 2022- 17:30
  Kosten:
  €390
  Evenement Categorieën:
  , ,
  Evenement Tags:
  ,

  Locatie

  Kloosterhotel ZIN
  Boxtelseweg 58
  Vught, 5261 NE
  + Google Maps
  Telefoon:
  073 658 80 00
  Bekijk de site van Locatie
  EEC logo liggend wit-oranje
   
  OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

  Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
  Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

  STUDIE ADVIES ?

  Ben je geïnteresseerd in onze opleiding of trainingen en/of wil je graag overleggen met een studie adviseur? Doe hier een terugbel verzoek en word binnen 3 werkdagen teruggebeld.

  Abonneer je op onze nieuwsbrief

  En blijf op de hoogte!

  We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

  Something went wrong. Please check your entries and try again.
  0
   0
   Jouw winkelmand
   Winkelmand is leegTerug naar shop
   Scroll naar top