Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De EmotieCoach Gespreksmethodiek (B1-2)

woensdag 17 maart 2021- 09:30 - donderdag 18 maart 2021- 17:30

€390

In deze 2-daagse leer je een snelle gespreksmethode op basis van emoties waarmee korte, bevredigende gesprekken gevoerd kunnen worden waardoor de patiënt, cliënt of klant zich meer gehoord voelt. Tevens geeft het een snel diagnostisch handvat voor wat een patiënt, cliënt of klant op dat moment nodig heeft. Deze training kan op zichzelf staand gevolgd worden, of verdiept worden met de 8 losse emotiegroep modules.

Voor wie is deze training met name geschikt?

 • Zorgprofessionals en therapeuten
 • (Huis)artsen
 • (HR)managers
 • en iedereen die constructiever wil leren communiceren in gesprekken waar emoties bij betrokken zijn

Zorgprofessionals en therapeuten

Veel mensen die in de zorg werken zijn dit gaan doen vanwege het contact wat je hebt met de cliënt/patiënt. Vanuit een dieperliggende passie/wens om iets te betekenen voor de medemens die hulp nodig heeft. Vandaag de dag bestaat meer dan de helft van het werk uit papieren rompslomp. Dit roept frustratie en stress op bij de zorgverlener. Dagelijks hebben zorgverleners met emoties te maken. Wat zou het fijn zijn als we al de emoties die hier spelen goed leren begrijpen en deze leren inzetten ten behoeven van de cliënt/patiënt. En juist dat gaat je in deze 2-daagse leren!

(Huis)arts

Arts zijn in deze tijd is niet altijd gemakkelijk. Patiënten worden mondiger, een arts krijgt weerwoord, soms zelf klachten die veel tijd en narigheid opleveren al dan niet bij de tuchtcommissie. Bijna altijd gaat dit over het zich ‘niet gehoord’ voelen van de patiënt. Een groot deel van de patiënten kampt met psychische klachten, waar ze graag met de huisarts over spreken. Dit soort gesprekken kosten meer tijd dan een arts mag besteden aan een patiënt. Dan hebben we ook nog de familieleden en de gevoelens van de arts zelf, die geleerd heeft tijdens zijn of haar studie dat emoties onderdrukt moeten worden, die op een zeker moment toch parten gaan spelen. Veel artsen zitten daarom in het nauw.

Wij hebben een oplossing!

In een 2-daagse training leer je een gesprek te voeren waarin je in zeer korte tijd én de patiënt ‘hoort’ én hem of haar ook nog blij naar huis stuurt met, naast het medische advies, ook nog een oplossing op emotioneel gebied. En wat jij voor de patiënt kunt doen, kan natuurlijk dan ook voor jouzelf als je even met jouw gevoel in de knoop komt. Dat doen we op basis van de 8 emotiegroepen en een daarbij behorende snelle en to the point gespreksmethodiek.

(HR)managers

En niet alleen voor therapeuten en artsen. Jij als manager hebt ook dagelijks met mensen en emoties te maken. Hoe fijn zou het zijn als je daar wat meer handvatten voor krijgt? Geen ellenlange verhalen meer, zonder uitzicht. Conflicten waarbij ieder op de eigen troon blijft zitten. Burn-out klachten ten gevolge van woekerende emoties. Met onze methode leer je korte en effectieve gesprekken te voeren op basis van emoties, waarbij je als vanzelf de werknemer meer in de kracht zet en uit de verhalen haalt. Ja, het kan echt!

De 8 emotiegroepen

Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Nog lang niet door iedereen op waarde geschat.
Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. De emotiegroepen zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij differentiëren zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld

De training bevat 2 onderdelen:

 • De boodschap van de 8 emotiegroepen
 • Gespreksmethodiek en gesprekstools met als insteek emoties

Deze zullen door elkaar geweven zijn gedurende de twee dagen. De methode die we je gaan leren is een nuchtere en ogenschijnlijk mentale aanpak die liefdevol orde schept in de innerlijke wereld van de cliënt/patiënt. Liefdevol, omdat jij vertaalt wat de innerlijke leiding van de persoon zelf aangeeft en daarom als kloppend en geruststellend wordt ervaren. Ook als de emotionele navigatie van deze man of vrouw aangeeft dat er werk aan de winkel is.
Je komt niet in een emotionele brij terecht, omdat de methode juist beoogt de cliënt/patiënt uit het emotionele lijden te halen door hem of haar in een ander perspectief te plaatsen.

 

Jouw winst:

 • Een tool voor zeer korte en doeltreffende gesprekken
 • Gesprekken die veel beter afgestemd zijn op de behoeften van je gesprekspartner of cliënt
 • Meer voldoening in je werk
 • Inzicht in hoe je jezelf kunt bevragen bij emotionele triggers
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal je deze dagen meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De dagen vinden plaats op Landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: € 390
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal, exclusief eventuele overnachtingen.
 • Voor speciale dieetwensen mag je rechtstreeks de kok bellen: 0343 55 61 79
 • Wil je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster B van de opleiding de EmotieCoach methode. Na het volgen van  zowel Cluster A en B mag je examen doen voor het EmotieCoach netwerk. Lees meer
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Na reserveren ontvang je een factuur en een ticket voor deze trainingsdag in je mailbox

Meer verdieping?

Heb je na het volgen van deze training behoefte aan meer verdieping, dan adviseren wij modules A3-10 te volgen. Deze omvatten 8 lessen over de verschillende emotiegroepen, waarin deze uitgediept worden. Hier krijg je mee handvatten om anderen te helpen, maar leer je ook zelf deze gevoelens en de bijbehorende levensthema's te verkennen, herkennen en erkennen in jezelf. Zie onze agenda.

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving is gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Ook gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten
. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Op Landgoed de Horst vindt u diverse kunstuitingen. Kunst is een bron van inspiratie. Van beeldende kunst tot proza en poëzie. Kunst op Landgoed de Horst is meer dan decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie. 

2018-11-09 (7)

Marianne Jensen Lokas

GZ-psycholoog / Praktijkhoudster

"Een verfrissende manier om naar emoties te kijken,
waardoor de emoties een signalement en een tool wordt in de omgang met de buitenwereld."

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
De EmotieCoach Gespreksmethodiek (B1-2) 17/18-3-2021
390,00
120 available

Gegevens

Begin:
woensdag 17 maart 2021- 09:30
Einde:
donderdag 18 maart 2021- 17:30
Kosten:
€390
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top