Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

De kracht van autisme: natuurwetmatig denken (C3)

maandag 16 december 2019- 09:30 - 17:30

€195
Natuurwetmatig denken en autisme

Het autistisch brein...

Is zeker anders dan het brein van de zogenaamde neurotypische mens. Is het daarom defect, verstoord of achter in ontwikkeling? Wat mij betreft niet en heeft het juist potentie en is het in staat tot dingen die voor de meeste mensen niet mogelijk zijn. Juist omdat het brein anders functioneert.

In deze trainingsdag ga je leren dat het brein van iemand met autisme functioneert op basis van natuurwetmatige logica. Wat betekent dat en hoe kun je als begeleider hiermee omgaan? Maar ook: hoe kun jij als autist met dit bijzondere brein met de maatschappij omgaan en toch je kwaliteiten benutten?

Problemen die dit type brein tegenkomt in de buitenwereld:

 • onbegrip en niet begrijpen van sociale regels.
 • onmacht door het 'zien' van waarheid die anderen niet zien.
 • moeten vechten tegen de buitenwereld, omdat je geen concessies kunt doen aan dat wat energetisch logisch is
 • geen tijd krijgen om dingen uit te puzzelen en daarmee een briljant brein geen ruimte geven voor ontwikkeling

Henriette

...

"Verfrissend, authentiek, verrassend. Dit geeft me hoop op een kentering in de gezondheidszorg en maatschappij; zogenaamde handicaps niet van bovenaf beoordelen en 'behandelen' maar vanuit de eigen ervaring. Ik kijk er met vreugde naar uit wat dit aan gevolgen gaat krijgen voor ouders en kinderen die hier dagelijks mee te maken hebben. Briljant!"

Bezoeker

ASS

"Ik begrijp mezelf nu veel beter"

Yvonne Wiertz

Jeugdarts

"De wijze waarop Vera de workshop geeft vind ik verhelderend, duidelijk, luchtig en met veel humor. Haar perspectief op de zogenaamde a-typicals is voor mij een grote eye opener en heeft mij meer inzicht gegeven in hoe wij mensen functioneren, zowel de zogenaamde a-typicals als de zogenaamde neuro-typicals."

Wij brengen werelden bij elkaar

Uniek aan onze trainingen over autisme is dat we zowel mensen met autisme als behandelaars en mantelzorger samen brengen. In het huidige zorgaanbod gaat het vooral om a-typische mensen te leren zich beter te handhaven in de neurotypische wereld. Terwijl de belevingswereld van een persoon met autisme een schat aan levensinzichten kan geven, zeker als het gaat om emotionele problematiek.

In Vera’s trainingen worden per thema handvatten gegeven aan zowel de a-typische als de neurotypische mens, om zo het beste van beide werelden te leren en integreren.

Er zijn twee pijlers waarop de trainingen zijn gebaseerd: de hypersensitiviteit die kenmerkend is voor ASS en het nihile ik-referentiekader. Maar ook de andere denkstijl komt aan bod en de voor- en nadelen daarvan in kader van het voorgaande.

Een greep uit de onderwerpen:

 • Energetische logica
 • regels versus natuurwetten
 • wat klopt en wat niet?
 • het kunnen construeren van nieuwe structuren

 

3-Luik

Deze training is onderdeel van de 3-luik over: De kracht van autisme.

 • Hypersensitiviteit: Het verkeren in een voelende realiteit (waar deze training over gaat)
 • Het ontbreken van en ik-referentiepunt en de verregaande gevolgen daarvan voor plannen, grenzen kennen en sociale communicatie.
 • Natuurwetmatig denken. In deze training leer je het anders denkende, maar potentiele autistische brein kennen.
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag(en) meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jong af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen  mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich zelf ook in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties. Dat maakt haar behalve levenskunstenaar en leraar ook tot  ervaringsdeskundige. Daarnaast is zij dochter van een autistische vader en moeder van meerdere autistische en hoogbegaafde kinderen.

Praktische informatie:

 • De dag vindt plaats in Kloosterhotel ZIN
 • Prijs: € 195
  Krijg je deze training vergoed van je werkgever, vul dan bij 'factuuradres' de gegevens van de zaak in en bij 'verzendadres' je eigen gegevens.
 • De trainingsdag is inclusief lunch. Voor speciale dieetwensen mag je rechtstreeks de kok bellen: 073 658 80 00
 • Wil je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Per e-mail ontvangt u het ticket waarmee u toegang krijgt tot de zaal

Kloosterhotel ZIN

Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

U kunt bij ZIN overnachten in minimalistisch ingerichte kamer. Op station Vught kan een taxibus geregeld worden voor deelnemers van de trainingen.

Vraag naar de mogelijkheden voor overnachting bij de receptie van ZIN

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Gegevens

Datum:
maandag 16 december 2019
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€195
Evenement Categorie:

Locatie

Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE
+ Google Maps
Telefoon:
073 658 80 00
Website:
https://www.kloosterhotelzin.nl/
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top