Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Emotiegroep Angst – onze duale werkelijkheid (A4)

woensdag 6 januari 2021- 09:30 - 17:30

€195

Onze duale werkelijkheid

Wanneer er veelvuldig emoties worden gevoeld uit de emotiegroep Angst, geeft dit aan dat een thema behorende bij deze emotiegroep actueel is bij u. Dit is ook de reden dat bepaalde emoties vaker opkomen dan andere in bepaalde momenten van uw leven. Bij emotiegroep Angst zijn dat bijvoorbeeld:

 • Stress
 • Paniek
 • Onveilig voelen
 • Waakzaamheid

Alle emotiegroepen samen brengen een compleet overzicht van levensthema’s in kaart, welke u alle kennis en inzichten verschaft die nodig zijn om levenskunstenaar te worden.

Emotiegroep Angst

Het thema waar de emotiegroep Angst naar verwijst is ‘Autonoom zijn in de wereld van dualiteit’. Een wereld waar wij een ik en een ander waarnemen en bij angst vooral een ander die 'ik' iets kan aandoen. Wanneer we volledig in de greep van angst komen is er weinig ik-sterkte dat kan handelen naast onze oer-instincten. Toch is het mogelijk gezond in de emotiegroep Angst te komen en tegelijk verantwoordelijkheid te nemen voor de 'gevaren' die er op je pad kunnen komen.

Tijdens deze trainingsdag gaan we het stukje van schepping uiteenzetten waarvoor de emotiecategorie Angst staat. We onderzoeken de bottleneck en de oplossing voor een gezonde balans in deze emotiegroep en geven je handvatten mee om hier thuis mee aan de slag te gaan. Ook het thema trauma komt deze dag aan de orde.

 

Jouw winst:

 • Inzicht in de valkuil van angstdenken en handvatten hieruit te blijven
 • Een stukje autonomie terug
 • Voor de hulpverlener een duidelijke richtlijn voor hoe te handelen bij een patiënt met angst
LINK Fotografie 1906_105213-klein2

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De dag vindt plaats in de Larikszaal op Venwoude te Laage Vuursche
 • Prijs: € 195
 • De trainingsdag is inclusief lunch. Voor speciale dieetwensen mag je rechtstreeks de kok bellen: 035 - 666 84 47
 • Wil je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster A van de opleiding de EmotieCoach methode. Na het volgen van  zowel Cluster A en B mag je examen doen voor het EmotieCoach netwerk. Lees meer
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Na reserveren ontvang je een factuur en een ticket voor deze trainingsdag in je mailbox

Maria Janssens

Student opleiding EmotieCoach

"De angst om te vallen, die door mijn moeder was geprogrammeerd
omdat mijn vader gevallen was en 50 jaar verlamd in een rolstoel heeft geleefd, is na deze les getransformeerd.
Ik sta nu meer zelfverzekerd op de ladder zonder verkramping en spanning om te vallen."

Tickets

Emotiegroep Angst - onze duale werkelijkheid (A4) 6-1-2021195,00 incl. btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Datum:
woensdag 6 januari 2021
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€195
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:

Locatie

Venwoude
Vuurse Steeg 1
Lage Vuursche, 3749 AN
+ Google Maps
Telefoon:
035 - 666 84 47
Website:
https://venwoudecentre.nl/
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top