Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Emotiegroep Angst (A4)

woensdag 25 september- 09:30 - 17:30

€195

Onze duale werkelijkheid

Wanneer er veelvuldig emoties worden gevoeld uit de emotiegroep Angst, geeft dit aan dat een thema behorende bij deze emotiegroep actueel is bij u. Dit is ook de reden dat bepaalde emoties vaker opkomen dan andere in bepaalde momenten van uw leven. Bij emotiegroep Angst zijn dat bijvoorbeeld:

 • Stress
 • Paniek
 • Onveilig voelen
 • Waakzaamheid

Alle emotiegroepen samen brengen een compleet overzicht van levensthema’s in kaart, welke u alle kennis en inzichten verschaft die nodig zijn om levenskunstenaar te worden.

Emotiegroep Angst

Het thema waar de emotiegroep Angst naar verwijst is ‘Autonoom zijn in de wereld van dualiteit’. Een wereld waar wij een ik en een ander waarnemen en bij angst vooral een ander die 'ik' iets kan aandoen. Wanneer we volledig in de greep van angst komen is er weinig ik-sterkte dat kan handelen naast onze oer-instincten. Toch is het mogelijk gezond in de emotiegroep Angst te komen en tegelijk verantwoordelijkheid te nemen voor de 'gevaren' die er op je pad kunnen komen.

Tijdens deze trainingsdag gaan we het stukje van schepping uiteenzetten waarvoor de emotiecategorie Angst staat. We onderzoeken de bottleneck en de oplossing voor een gezonde balans in deze emotiegroep en geven je handvatten mee om hier thuis mee aan de slag te gaan. Ook het thema trauma komt deze dag aan de orde.

 

Jouw winst:

 • Inzicht in de valkuil van angstdenken en handvatten hieruit te blijven
 • Een stukje autonomie terug
 • Voor de hulpverlener een duidelijke richtlijn voor hoe te handelen bij een patiënt met angst
64B2

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De dag vindt plaats op Landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: € 195
 • De trainingsdag is inclusief lunch
 • Wilt je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
  Als klant van EEC ontvangt u op de hotelkamers een flinke korting. (Een standaard of budget eenpersoonskamer is via ons € 62,50 en een deluxe hotelkamer € 82,50.) Vul daarvoor de kortingscode 'EEC2019' in bij reserveren van de kamer(s).
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster A van de opleiding tot EmotieCoach. Na het volgen van alle 10 de modules van Cluster A kun je je opgeven voor Cluster B. Na het volgen van zowel Cluster A en B mag je examen doen voor EmotieCoach. Lees meer
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Na reserveren ontvang je een factuur en een ticket voor deze trainingsdag in je mailbox

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst in Driebergen is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving zijn gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Landgoed de Horst biedt de mogelijkheid om een 2-daagse training te combineren met een hotelovernachting. Op het landgoed bevindt zich een klein belevingshotel. Elke kamer vertelt een eigen spannend verhaal doormiddel van beeldende kunst, fotografie of muziek. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, televisie, gratis internet en standaard is een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.

Maria Janssens

Student opleiding EmotieCoach

"De angst om te vallen, die door mijn moeder was geprogrammeerd
omdat mijn vader gevallen was en 50 jaar verlamd in een rolstoel heeft geleefd, is na deze les getransformeerd.
Ik sta nu meer zelfverzekerd op de ladder zonder verkramping en spanning om te vallen."

Tickets

Emotiegroep Angst (A4) 25-09-2019195,00 incl. btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Datum:
woensdag 25 september
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€195
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        _________________________________________________________________________________

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

: