Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Emotiegroep Verbazing – Onze Geestkracht (A9)

woensdag 27 januari 2021- 09:30 - 17:30

€195

Alles is mogelijk, zolang jij het voor mogelijk houdt

Wanneer er veelvuldig emoties worden gevoeld uit de emotiegroep Verbazing, geeft dit aan dat een thema behorende bij deze emotiegroep actueel is bij u. Dit is ook de reden dat bepaalde emoties vaker opkomen dan andere in bepaalde momenten van uw leven. Bij emotiegroep Verbazing zijn dat bijvoorbeeld:

 • Geïntrigeerd
 • Twijfel of verwarring
 • Overrompeld
 • Verbijsterd

Alle emotiegroepen samen brengen een compleet overzicht van levensthema’s in kaart, welke u alle kennis en inzichten verschaft die nodig zijn om levenskunstenaar te worden.

Emotiegroep Verbazing

Het thema waar emotiegroep Verbazing naar verwijst is ‘Groei en ontwikkeling’. Zoals alles in het universum dijt alles continu uit. De bloem die blad voor blad naar bloei groeit, maar ook de mens die bewust danwel onbewust streeft naar vooruitgang. De mens echter kan groei ook tegenhouden en ernstig vastlopen in het niet mee kunnen met veranderingen. Als dat zo is, zul je emoties als verbazing en broertjes daarvan tegenkomen als feedback op de gebeurtenissen in je leven. Zij vertellen je dat er iets wil gebeuren op het gebied van groei. Maar hoe werkt dat precies?

Tijdens deze trainingsdag gaan we het stukje van schepping uiteenzetten waarvoor de emotiegroep Verbazing staat. We onderzoeken de bottleneck en de oplossing voor een gezonde balans in deze emotiegroep en geven je handvatten mee om hier thuis mee aan de slag te gaan. Ook behandelen we het thema depressie deze dag.

 

Jouw winst:

 • Inzicht in de werking van keuze en waarom je bij twijfel onthoudt
 • Begrip over waarom kinderen nieuwsgierig zijn en we dat zo willen houden
 • Aha-momenten over waarom we hier niet zijn om gelukkig te worden, maar voor groei en ontwikkeling.
 • Snappen waarom het denken wel degelijk belangrijk is
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De dagen vinden plaats op landgoed de Horst in Driebergen
 • Prijs: €195 per dag
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal. Voor speciale dieetwensen mag je rechtstreeks de kok bellen: 0343 55 61 79
 • Wil je een overnachting extra bijboeken dan kan dat bij landgoed de Horst zelf.
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster A van de opleiding de EmotieCoach methode. Na het volgen van  zowel Cluster A en B mag je een toetsing doen voor het EmotieCoach netwerk. Lees meer
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Na betaling van je reservering ontvang je een factuur en een ticket voor deze trainingsdag in je mailbox

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving is gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Ook gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten
. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Op Landgoed de Horst vindt u diverse kunstuitingen. Kunst is een bron van inspiratie. Van beeldende kunst tot proza en poëzie. Kunst op Landgoed de Horst is meer dan decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie. 

Astrid van der Hoek

Verpleegkundige

"Wat mij het meest aansprak in de training was de kijk op emoties vanuit een kant die ik niet kende.
Zuiverder zonder dramatiek en zonder je te verliezen in het of een nieuw verhaal.
Mooi om eigen te gaan maken."

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Emotiegroep Verbazing – Onze Geestkracht (A9) 27-1-2021
195,00
115 available

Gegevens

Datum:
woensdag 27 januari 2021
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€195
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top