Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Emoties als hulpmiddel in de zorgrelatie

dinsdag 21 mei 2019- 09:30 - woensdag 22 mei 2019- 17:30

€590

Jij bent het gereedschap

De zorgverlener heeft dagelijks te maken met emotionele uitbarstingen, conflicten of schommelingen, waar lang niet altijd een bevredigende aanpak voor is. Eenzaamheid, depressie, boosheid en verdriet zijn onderdeel van de mens in disbalans. Altijd. Emoties hebben namelijk een functie. Zij brengen het type disbalans in kaart en vertellen ook nog eens wat nodig is om weer terug in balans te komen. Wij hebben die kennis voor je in kaart gebracht!

Emoties zijn er niet om vermeden en onderdrukt te worden. Emoties zijn ons navigatiesysteem en hebben een belangrijke boodschap uit onze binnenwereld. In deze trainingsdagen krijg je inzicht in het belang van emoties en leer je een gespreksmethode waarmee je in enkele minuten de patiënt in afstemming met zichzelf kunt begeleiden.

Om goede zorg te verlenen is het van groot belang dat ook de zorgverlener optimaal functioneert, hij of zij is immers het gereedschap waarmee de zorg geleverd wordt. Het is tenslotte mensenwerk. Een positieve houding, gericht op de heelheid in de patiënt is het halve werk als het gaat om ‘uitnodiging’ van het zelfhelende vermogen van de patiënt. Kennis over de werking en boodschap van emoties is daarin van cruciaal belang, want als we met mensen werken, hebben we te maken met menselijke emoties.

Daarnaast zul je ook leren hoe je je eigen emoties kunt herkennen en gebruiken om gezonder in je dagelijks leven en -werk te functioneren.

De 8 emotiegroepen

Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Nog lang niet door iedereen op waarde geschat.
Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. Ze zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vorm het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij differentiëren zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld

De training bevat 2 modules:

 • De boodschap van de acht emotiegroepen
 • Gespreksmethodiek op basis van emoties

De methode die we u gaan leren is een zeer snelle, maar ook nuchtere en ogenschijnlijk mentale aanpak die liefdevol orde schept in de innerlijke wereld van de patiënt. Liefdevol, omdat u vertaalt wat de innerlijke leiding van de patiënt zelf aangeeft en daarom als kloppend en geruststellend wordt ervaren. Ook als de emotionele navigatie van de patiënt aangeeft dat er werk aan de winkel is.
U komt niet in een emotionele brij terecht, omdat de methode juist beoogt de patiënt uit het emotionele lijden te halen door hem of haar in een ander perspectief te plaatsen.

 

Uw winst:

 • Prettigere omgang met patiënten
 • Snel en effectief op kunnen treden bij emotionele knelpunten
 • Uw eigen welzijn als zorgverlener beter kunnen bewaken en daardoor beter functioneren
64B2

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dagen meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De dagen vinden plaats op Landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: € 590
  Krijg je deze training vergoed van je werkgever, vul dan bij 'factuuradres' de gegevens van de zaak in en bij 'verzendadres' je eigen gegevens.
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal
 • Wil je een overnachting (inclusief ontbijt) bijboeken voorafgaande aan of tussen de trainingsdagen dan kan dat HIER
  Als klant van EEC ontvangt u op de hotelkamers een flinke korting (Een standaard of budget eenpersoonskamer is via ons € 62,50 en een deluxe hotelkamer € 82,50). Vul daarvoor de kortingscode 'EEC2019' in bij reserveren van de kamer(s).
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Per e-mail ontvangt u het ticket waarmee u toegang krijgt tot de zaal

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst in Driebergen is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving zijn gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Landgoed de Horst biedt de mogelijkheid om een 2-daagse training te combineren met een hotelovernachting. Op het landgoed bevindt zich een klein belevingshotel. Elke kamer vertelt een eigen spannend verhaal doormiddel van beeldende kunst, fotografie of muziek. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, televisie, gratis internet en standaard is een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.

2018-11-09 (7)

Marianne Jensen Lokas

Gz-psycholoog / Praktijkhoudster

"Een verfrissende manier om naar emoties te kijken,
waardoor de emoties een signalement en een tool wordt in de omgang met de buitenwereld."

Astrid van der Hoek

Verpleegkundige

"Als emoties feedback zijn, dan neem ik ze serieus en luister ik naar het zuivere verhaal
wat ze te vertellen hebben zonder in de dramatiek te belanden.
Wow!! Eye-opener."

Tickets

Emoties als hulpmiddel in de zorgrelatie 21/22-05-2019590,00 incl. btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Begin:
dinsdag 21 mei 2019- 09:30
Einde:
woensdag 22 mei 2019- 17:30
Kosten:
€590
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        _________________________________________________________________________________

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

: