Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

De kracht van autisme: het gevoelsleven

woensdag 10 april 2019- 09:30 - 17:30

€295

Empathie, gevoeligheid en gefragmenteerd denken

’Autisten’ staan nog steeds bekend om hun gebrek aan inlevingsvermogen. Wat in contradictie lijkt met de enorme gevoeligheid die we ook bij deze groep mensen zien. Is dit enkel een kortzichtig oordeel, of zit daar wel degelijk een onvermogen? Hoe zit dat nou precies? Hoe kan het dat kinderen in het autistische spectrum zich zo om dierenleed bekommeren, maar zich niet in menselijke behoeften kunnen inleven?

Het autistisch brein functioneert anders, maar is dat een gebrek... of is het juist een zegen?

Steeds vaker komen we diagnoses in het autistisch spectrum tegen, waar allerlei redenen voor bedacht zijn, zoals het gevolg van inentingen, de ongezondere voeding de we tot ons nemen in de huidige tijd, etcetera. Steeds weer wordt autisme gezien als 'stoornis' en mensen met een autisme spectrum stoornis als slachtoffer (waar dan een dader voor gezocht moet worden). Kortom: het onvermogen staat centraal in plaats van de extra vermogens.

Zou het zo kunnen zijn dat de wereld van de neurotypische mens helemaal niet zo verschilt van die van de a-typische mens? Zou het kunnen dat we juist wat te leren hebben van elkaar? Aanvullend zijn op elkaar?

De 8 emotiegroepen

Ons emotioneel navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Dit systeem wordt nog lang niet door iedereen op waarde geschat. De visie waar vanuit wij werken omvat 8 emotiegroepen met daarin zowel positieve als negatieve broertjes en zusjes van de emotie waarnaar de groep vernoemd is. Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. Ze zijn gebaseerd op natuurwetten en ze vertegenwoordigen allemaal een stukje van creatie en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als logisch en bevrijdend. Ons emotioneel navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij onderscheiden  zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld

Deze trainingsdag is een extra module. De theorie van de 8 emotiegroepen is zeer aanvullend op de visie over autisme, maar wordt deze dag niet specifiek behandeld doch licht aangeraakt.

Een greep uit de onderwerpen:

 • Het energetisch perspectief
 • Gevoel versus emoties en empathie
 • Omgaan met veranderingen
 • Seksualiteit
 • Overprikkeling
 • Emotieregulatie of energieregulatie?
 • Wat zij ons kunnen leren... en wij hen

Wat je mag verwachten van deze dag zijn flinke aha-momenten over het logische 'waarom' van de ervaringswereld van iemand met autisme en de onlogica die zij ervaren in de 'normale' wereld.
Je krijgt ook handvatten aangereikt over hoe je hen kunt helpen in deze wereld te functioneren zonder dat zij zichzelf hoeven te veranderen of extreem aan te passen!

2-luik

Deze training is onderdeel van een 2-luik over autisme, waarin de volgende pijlers meer helderheid en positief totaalbeeld geven over autisme:

 • Het verkeren in een voelende realiteit (waar deze training over gaat)
 • Het leven zonder ik-referentiepunt en de verregaande gevolgen daarvan. (zie training over ontbreken ik-referentie)
 • In combinatie met een natuurwetlogisch brein
64B2

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich zelf ook in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties. Dat maakt haar behalve levenskunstenaar en leraar ook tot ervaringsdeskundige. Daarnaast is zij dochter van een autistische vader en moeder van meerdere autistische en hoogbegaafde kinderen.

Praktische informatie:

 • De dag vindt plaats op Landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: € 195
  Krijg je deze training vergoed van je werkgever, vul dan bij 'factuuradres' de gegevens van de zaak in en bij 'verzendadres' je eigen gegevens.
 • De trainingsdag is inclusief lunch
 • Wilt u een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
  Als klant van EEC ontvangt u op de hotelkamers een flinke korting. (Een standaard of budget eenpersoonskamer is via ons € 62,50 en een deluxe hotelkamer € 82,50) Vul daarvoor de kortingscode 'EEC2019' in bij reserveren van de kamer(s).
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Per e-mail ontvangt u het ticket waarmee u toegang krijgt tot de zaal

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst in Driebergen is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving zijn gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Landgoed de Horst biedt de mogelijkheid om een 2-daagse training te combineren met een hotelovernachting. Op het landgoed bevindt zich een klein belevingshotel. Elke kamer vertelt een eigen spannend verhaal doormiddel van beeldende kunst, fotografie of muziek. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, televisie, gratis internet en standaard is een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.

Yvonne Wiertz

Jeugdarts

"De wijze waarop Vera de workshop geeft vind ik verhelderend, duidelijk, luchtig en met veel humor. Haar perspectief op de zogenaamde a-typicals is voor mij een grote eye opener en heeft mij meer inzicht gegeven in hoe wij mensen functioneren, zowel de zogenaamde a-typicals als de zogenaamde neuro-typicals."

Henriette

"Een volstrekt nieuwe kijk op autisme; niet als zoveelste handicap uit de DSM maar een krachtige manier van 'zijn' die onze maatschappij juist verrijkt! Onderwijzer, ouder, crecheleidster en iedereen die contact heeft met a-typische kinderen zou deze workshop moeten volgen. Een verrijking!"

Anoniem

Autist

"De ervaringsdeskundigheid, eigen voorbeelden, en de zachtheid/mildheid over de hypersensitiviteit van de A-typische mens sloeg in als een donderslag bij heldere hemel. Het direct durven voelen; andere mensen durven inademen met open hart, door ze te durven laten vervloeien met eigen energie als experiment (tapijthal) werd in een door mij verstaanbare taal uitgelegd"

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Gegevens

Datum:
woensdag 10 april 2019
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€295
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top