Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

De EmotieCoach gespreksmethodiek (B1-2)

woensdag 24 april- 09:30 - donderdag 25 april- 17:30

De training is helaas voor nu geannuleerd en verschoven naar 29/30 januari 2020

 

 

In deze 2-daagse leer je een snelle gespreksmethode op basis van emoties waarmee korte bevredigende gesprekken gevoerd kunnen worden waardoor de patiënt, cliënt of klant zich meer gehoord voelt. Tevens geeft het een snel diagnostisch handvat voor wat een patiënt, cliënt of klant op dat moment nodig heeft. Deze training kan op zichzelf staand gevolgd worden of verdiept worden met de 8 losse emotiegroep modules.

Voor wie is deze training met name geschikt?

 • Zorgprofessionals en therapeuten
 • (Huis)artsen
 • (HR)managers
 • en iedereen die constructiever wil leren communiceren in gesprekken waar emoties bij betrokken zijn

Zorgprofessionals en therapeuten

Veel mensen die in de zorg zijn gaan werken zijn dit gaan doen vanwege het contact wat je hebt met de cliënt/patiënt. Vanuit een dieperliggende passie/wens om iets te betekenen voor de medemens die hulp nodig heeft. Vandaag de dag bestaat meer dan de helft van het werk uit papieren rompslomp. Dit roept frustratie en stress op bij de zorgverlener. Dagelijks hebben zorgverleners met emoties te maken. Wat zou het fijn zijn als we al de emoties die hier spelen goed leren begrijpen en deze leren inzetten ten behoeven van de cliënt/patiënt. En juist dat gaat je in deze 2-daagse leren!

(Huis)arts

Arts zijn in deze tijd is niet altijd gemakkelijk. Patiënten worden mondiger, een arts krijgt weerwoord, soms zelf klachten die veel tijd en narigheid opleveren al dan niet bij de tuchtcommissie. Bijna altijd gaat dit over het zich ‘niet gehoord’ voelen van de patiënt. Een groot deel van de patiënten kampt met psychische klachten, waar ze graag met de huisarts over spreken. Dit soort gesprekken kosten meer tijd dan een arts mag besteden aan een patiënt. Dan hebben we ook nog de familieleden en de gevoelens van de arts zelf, die geleerd heeft tijdens zijn of haar studie dat emoties onderdrukt moeten worden, die op een zeker moment toch parten gaan spelen. Veel artsen zitten daarom in het nauw.

Wij hebben een oplossing!

In een 2-daagse training leer je een gesprek te voeren waarin je in zeer korte tijd én de patiënt ‘hoort’ én hem of haar ook nog blij naar huis stuurt met, naast het medische advies, ook nog een oplossing op emotioneel gebied. En wat jij voor de patiënt kunt doen, kan natuurlijk dan ook voor jouzelf als je even met uw gevoel in de knoop komt. Dat doen we op basis van de 8 emotiegroepen en een daarbij behorende snelle en to the point gespreksmethodiek.

(HR)managers

En niet alleen voor artsen. Jij als manager hebt ook dagelijks met mensen en emoties te maken. Hoe fijn zou het zijn als je daar wat meer handvatten voor krijgt? Geen ellenlange verhalen meer, zonder uitzicht. Conflicten waarbij ieder op de eigen troon blijft zitten. Burn-out klachten ten gevolge van woekerende emoties. Met onze methode leer je korte en effectieve gesprekken te voeren op basis van emoties, waarbij je als vanzelf de werknemer meer in de kracht zet en uit de verhalen haalt. Ja, het kan echt!

De 8 emotiegroepen

Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Nog lang niet door iedereen op waarde geschat.
Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. De emotiegroepen zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij differentiëren zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld

De training bevat 2 modules:

 • De boodschap van de 8 emotiegroepen
 • Gespreksmethodiek op basis van emoties

De methode die we je gaan leren is een nuchtere en ogenschijnlijk mentale aanpak die liefdevol orde schept in de innerlijke wereld van de patiënt. Liefdevol, omdat jij vertaalt wat de innerlijke leiding van de patiënt zelf aangeeft en daarom als kloppend en geruststellend wordt ervaren. Ook als de emotionele navigatie van de patiënt aangeeft dat er werk aan de winkel is.
Je komt niet in een emotionele brij terecht, omdat de methode juist beoogt de patiënt uit het emotionele lijden te halen door hem of haar in een ander perspectief te plaatsen.

 

Jouw winst:

 • Tijdwinst
 • Minder klachten
 • Meer voldoening in je werk
64B2

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal je deze dagen meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De trainingsdagen vinden plaats op Landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: (normaal € 590) nu tijdelijk € 390
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal
 • Wil je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
  Als klant van EEC ontvang je op de hotelkamers een flinke korting. (Een standaard of budget eenpersoonskamer is via ons € 62,50 en een deluxe hotelkamer € 82,50.) Vul daarvoor de kortingscode 'EEC2019' in bij reserveren van de kamer(s).
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Per e-mail ontvang je het ticket waarmee je toegang krijgt tot de zaal

Meer verdieping?

Heb je na het volgen van deze training behoefte aan meer verdieping, dan adviseren wij modules A3-10 te volgen. Deze omvatten 8 lessen over de verschillende emotiegroepen, waarin deze uitgediept worden. Hier krijg je mee handvatten om anderen te helpen, maar leer je ook zelf deze gevoelens en de bijbehorende levensthema's te verkennen, herkennen en erkennen in jezelf. Zie onze agenda.

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst in Driebergen is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving zijn gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Landgoed de Horst biedt de mogelijkheid om een 2-daagse training te combineren met een hotelovernachting. Op het landgoed bevindt zich een klein belevingshotel. Elke kamer vertelt een eigen spannend verhaal doormiddel van beeldende kunst, fotografie of muziek. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, televisie, gratis internet en standaard is een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.

2018-11-09 (7)

Marianne Jensen Lokas

GZ-psycholoog / Praktijkhoudster

"Een verfrissende manier om naar emoties te kijken,
waardoor de emoties een signalement en een tool wordt in de omgang met de buitenwereld."

Gegevens

Begin:
woensdag 24 april- 09:30
Einde:
donderdag 25 april- 17:30
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

: