Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit event is voorbij.

Leren leven op je emotionele kompas (A1-2) vol!

zaterdag 31 augustus 2019- 09:30 - zondag 1 september 2019- 17:30

€390
Emoties als kompas

Emoties

De meesten zijn ze liever kwijt dan rijk. Ja, de ‘positieve’ zijn oké, maar met de ‘negatieve’ weten we doorgaans geen raad. Of we onderdrukken ze of we worden ze en leven ze uit in drama’s. Met alle gevolgen van dien. Wat moeten we nou toch met ze? Zouden emoties dan een foutje in de schepping zijn? Natuurlijk niet! Sterker nog; emoties zijn van onschatbare waarde voor ons…. Als we ze zouden begrijpen.

Weet je dat iedere emotie, ook de ogenschijnlijk negatieve, een zeer positieve boodschap voor ons heeft? Via emoties spreekt ons diepere zelf tot ons. Emoties zijn onderdeel van ons manifestatiegereedschap. Ze geven ons informatie die ons helpt een leven te creëren dat afgestemd is op wie we werkelijk zijn… Als we ze zouden erkennen als informatie en ze niet maar dragen, omdat we niet anders gewend zijn.

Velen hebben al begrepen dat gevoel een belangrijk gereedschap voor ons is, maar weten niet goed hoe ze 'bij hun gevoel moeten komen'. Anderen zijn doorgaans zo emotioneel dat ze eronder gebukt gaan. Leren voelen en afleren te emotiën gaan we ervaren in deze 2-daagse. Wat willen emoties je laten en hoe moet je hiermee werken... En dat niet alleen voor emoties van jezelf. Eenmaal begrepen wat de diepere essentie is, kun je ook anderen om je heen beter begrijpen en zelfs helpen.

Kortom: deze dagen zullen je inzicht geven in hoe jij jezelf intuïtief via emoties de weg wijst en hoe daarop te reageren.

“Emoties hebben een navigerende 
en balansherstellende functie”

De 8 emotiegroepen

Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Nog lang niet door iedereen op waarde geschat.
Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. De emotiegroepen zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij differentiëren zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld
bambino cirkel

Wat gaan we doen?

Vanuit een basisbegrip van de acht emotiegroepen Liefde, Vreugde, Verbazing, Angst, Verdriet, Afkeer, Boosheid en Schaamte/Schuld onderzoeken en ervaren we de volgende vraagstukken:

 • Wat zijn emoties en waar dienen ze voor?
 • Wat is het verschil tussen emoties en gevoelens?
 • Hoe kun je leren voelen of juist minder prooi zijn van emoties?
 • Hoe voelen gevoelens ten opzichte van emoties en waarom is dat?
 • Hoe hanteren we het voelende gedeelte van ons mens-zijn?
 • Welke boodschap hebben de verschillende emoties voor ons?
 • Hoe kom je vanuit een moeilijke emotie terug in je kracht (per emotiegroep bekeken)?

 

Na de training:

 • Weet je dat emoties geen lastige dingen zijn, maar belangrijke hulpmiddelen.
 • Ben je in staat emoties op te merken en te herkennen welke boodschap ze bevatten.
 • Kun je emotiekluwen uit elkaar halen en het proces zien.
 • Heb je handvatten gekregen om balans in jezelf te hervinden.
 • Kun je geen verantwoordelijkheid meer buiten jezelf leggen.

Kortom: we gaan leren voelen en begrijpen waarom we dat voelen!

“Emoties aanschouwend leren voelen en begrijpen 
is de basis van een totaal andere manier 
van omgaan met dit stukje mens-zijn” 

Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dagen meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De dagen vinden plaats in Kloosterhotel ZIN
 • Prijs: € 390
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal
 • Wil je een overnachting (inclusief ontbijt) bijboeken voorafgaande aan of tussen de trainingsdagen dan kan dat HIER
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze 2-daagse is  onderdeel van de opleiding de EmotieCoach methode (de eerste 2 modules).
 • Wil je de gehele opleiding volgen? Reserveer dan zelf voor alle losse modules.

Deze trainingsdagen zitten helaas helemaal vol... Wij hebben gesproken over het inlassen van een extra weekend, maar Vera heeft besloten dat als je deze mist en de opleiding wilt gaan doen, dat het een beter moment is A1-2 helemaal aan het eind van de opleiding te doen, na B7. Je mag zonder A1-2 wel met A3 beginnen.

Kloosterhotel ZIN

Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

U kunt bij ZIN overnachten in minimalistisch ingerichte kamer. Op station Vught kan een taxibus geregeld worden voor deelnemers van de trainingen.

Vraag naar de mogelijkheden voor overnachting, dieet of taxivervoer bij de receptie van ZIN

Marian

Deelnemer

"Het is zo anders dan alle cursussen en therapieën van de afgelopen 25 jaar…
wat een ontdekking om op deze wijze naar emoties te leren kijken…”

Lilyan

Deelnemer

Dank voor deze geweldig mooie en heldere training!
Ik heb meer gekregen dan waar ik voor kwam.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

Gegevens

Begin:
zaterdag 31 augustus 2019- 09:30
Einde:
zondag 1 september 2019- 17:30
Kosten:
€390
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Kloosterhotel ZIN
Boxtelseweg 58
Vught, 5261 NE
+ Google Maps
Telefoon:
073 658 80 00
Website:
https://www.kloosterhotelzin.nl/
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top