Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Online EmotieCoach Interventietraining en supervisietraject (B3*)

woensdag 24 maart 2021- 09:30 - 17:30

Interventietraining

Na het volgen van A1-10 en B1-2 ben je toe aan oefenen. Om het vak EmotieCoach in de vingers te krijgen willen we niet alleen dat je het 'trucje' gaat leren, maar dat je ook een coachhouding en een bepaald reflectievermogen ontwikkeld. Om je daarin goed te begeleiden en te volgen hebben we een traject opgesteld.

Intake

Als je je opgeeft voor dit traject ontvang je van ons allereerst een document waarin je wordt gevraagd op een aantal zaken te reflecteren, zoals:

 • wat is je achtergrond?
 • hoe is je ontwikkeling gegaan tijdens de A-modules?
 • wat is je motivatie om dit EmotieCoach leertraject te volgen?

Mochten wij naar aanleiding daarvan twijfels hebben of je nu al toe bent aan dit traject nemen we contact met je op. Blijkt hieruit dat je nog niet toe bent aan het traject, dan wordt uiteraard je geld terug gestort (-€65 intakekosten) en krijg je van ons een advies mee.

Besloten trainingsdagen

Een aantal B-modules zijn ook voor externe coaches toegankelijk. B3 en B7 niet. Deze zijn enkel voor de besloten groep studenten die het hele traject EmotieCoach Methode volgen. Op de agenda vind je de data en meer informatie over de inhoud.

Intervisie

Tijdens de B3 trainingsdag maak je kennis met je intervisiegroep. Wij verdelen alle aanmeldingen in intervisiegroepen van idealiter 4-5 personen in jouw regio. Jullie krijgen dan elkaars e-mail adressen om een eerste afspraak te maken. Wij raden je aan in de weken dat er geen les is in ieder geval een dagdeel te reserveren en minimaal 9 intervisiebijeenkomsten te plannen alvorens je met proefcliënten gaat werken. In deze intervisiebijeenkomsten van een dagdeel gaan jullie de interventies die jullie zelf ervaren hebben tijdens de modules op elkaar oefenen in de hoedanigheid van toekomstig EmotieCoach.

Tijdens dit traject wordt je begeleidt met video's tot welke je toegang krijgt middel een online lesomgeving. Je hebt een jaar toegang tot dit materiaal.

Je ontvangt tevens een lesboekje met omschrijvingen van interventies behorende bij specifieke emotiegroepen die je tijdens het volgen van de A-modules ook zelf hebt ervaren. Je gaat deze interventies op elkaar oefenen als onderdeel van de EmotieCoach gespreksmethode die je in module B1-2 hebt geleerd.

Ontwikkelverslag

Op een vastgezet moment vragen wij van je om te reflecteren op je eigen ontwikkeling. Dit is een belangrijke vaardigheid die je moet ontwikkelen als coach en daarom komt dit als verplicht onderdeel aan bod. Ook nemen we dit mee naar de uiteindelijke toetsing.

Supervisie

Ook zitten twee supervisiebijeenkomsten bij dit pakket inbegrepen. Hierbij zal (één van) onze supervisor(en) feedback geven op jullie handelen als EmotieCoach in opleiding. Deze bijeenkomst zal eruit zien als een normale intervisiebijeenkomst, waarbij jullie in dit geval de gesprekstechniek oefenen op elkaar uit B1-2 en eventueel bijkomende interventies doen uit een van de emotiegroepen.

 • supervisie 1 is bedoeld om je persoonlijke leerdoelen te filteren
 • supervisie 2 reflecteert op jullie ingebrachte video-materiaal

Deze bijeenkomsten zullen plaatsvinden op ons kantoor in Etten-Leur. Jullie krijgen bij aanmelding een link naar een datumprikker waar je je supervisiedata kunt plannen.

Als je je aanmeld voor dit traject zit daarbij inbegrepen:

 • Intakeprocedure, waarin je o.a. een reflectieverslag maakt van jouw proces tijdens de A-modules en ons wat achtergrondinformatie geeft en motivatie om EmotieCoach te worden.
 • B3 - trainingssdag waarin we een kickstart maken met oefenen met coaching in de intervisiegroep, zie bovenstaande datum.
 • Minimaal 9 intervisie bijeenkomsten met online lessen als begeleiding.
 • Supervisie 1 - Deze supervisie zullen we persoonlijke leerdoelen formuleren.
 • Ontwikkelverslag waarin je op jouw handelen als EmotieCoach reflecteert.
 • B7 - trainingsdag waarin we naar jouw als coach kijken en wat daarin aan gereedschap in te zetten is.
 • Supervisie 2 - In deze supervisie gaan we in een klein klasje (6p) op eigen video inbreng reflecteren.

Wat je los moet boeken zijn de overige B-modules.

B-modules1

Praktische informatie:

 • De trainingsdagen vinden plaats in het Blauwgedicht landgoed de Horst te Driebergen
 • De supervisiebijeenkomsten zijn op het EEC kantoor in Etten-Leur
 • De intervisie begeleidingsomgeving is online en een jaar toegankelijk.
 • Prijs: € 780
 • De trainingsdagen zijn inclusief koffie/thee en lunch.
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster B van de opleiding de EmotieCoach methode en alleen bedoeld voor hen die ten minste 8 A-modules hebben gevolgd en B1-2
 • De opleiding is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Na reserveren ontvang je een factuur voor dit traject in je mailbox en een inlog voor de online lesomgeving

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving is gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Ook gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten
. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Op Landgoed de Horst vindt u diverse kunstuitingen. Kunst is een bron van inspiratie. Van beeldende kunst tot proza en poëzie. Kunst op Landgoed de Horst is meer dan decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie. 

Gegevens

Datum:
woensdag 24 maart 2021
Tijd:
09:30 - 17:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top