Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opvoeding, oorzaak & gevolg (D2)

woensdag 3 februari 2021- 09:30 - 17:30

€195
Opvoeding

Opvoeding, oorzaak & gevolg

Niemand komt ongeschonden uit zijn jeugd, zeggen ze weleens. Opvoeding draagt enorm veel bij aan hoe het kind als volwassene zal functioneren. In de jeugd wordt het overtuigingensysteem gevormd, de bril waardoor wij kijken en de wereld waarnemen, maar ook de kaders waar vanuit wij keuzes maken en mogelijkheden aantrekken.

Waar we ons in deze dag op richten is bewustwording van de verregaande gevolgen van alles dat wij naar het kind toe doen, zeggen, niet-zeggen en uitzenden. Ze noemen het ook wel karma: de wet van oorzaak en gevolg. Als het om ouders en kinderen gaat is karma dat wat een ouder uitzendt en het kind vormt voor de rest van zijn leven... tenminste, totdat het bewust genoeg is te zeggen: "En nu ben ik groot en wens ik niet meer volgens die automatisch patronen te leven die ik heb meegekregen van mijn ouders." Maar eerlijk is eerlijk, 95% van al onze overtuigingen en patronen is onbewust en wordt voor een groot deel overgedragen door onze ouders en opvoeders. Belangrijk dus om je heel goed bewust te worden van wat dat betekent en hoe dat precies werkt! Welke benadering zal welk effect hebben? Zowel positief als negatief. Wat willen we vermijden en wat willen we juist wel doen, zijn en zeggen naar het kind toe?

Nee, dit is geen opvoedcursus. Dit is een dag waarop je zelf het inzicht krijgt wat jouw woorden, acties en intenties gericht naar het kind tot gevolg hebben, zodat jij bij iedere keuze die je maakt naar het kind toe begrijpt wat het zal gaan doen. Of het nou een interventie is in je coachpraktijk naar een kind of als ouders of leerkracht naar het kind. Dat klinkt misschien pittig, om bij alles te moeten nadenken, maar heeft dit je interesse dan zal het een tweede natuur worden en gemakkelijk gaan. Je zult namelijk ook direct zien wat voor gevolg je nieuw verworven inzichten hebben op jouw gedrag en daarmee het gedrag van de kinderen om je heen, kinderen reageren namelijk heel direct op jouw als volwassene. En dat is een cadeautje.

We gaan ervoor jou te leren hoe je je opvoedharnas met al zijn regeltjes af mag gooien en in je handelen naar kinderen toe bewust gaat zijn, gericht op een positieve, autonome en integrale ontwikkeling.

Cluster D

Alle modules in cluster D gaan over kinderen. Over wat hen bijzonder maakt, wat zij ons kunnen schenken, daar waar hun uitdagingen en valkuilen liggen (en de onze) en hoe wij hen daarin kunnen begeleiden. Cluster D vormt geen volledige opleiding, de lessen zijn onderdeel van de opleiding ‘De EmotieCoach methode’ en dus een aanvulling op de cluster A en B modules voor hen die de EmotieCoaching ook voor kinderen willen gebruiken. In EmotieCoaching met kinderen coachen wij na iedere sessie met het kind ook een sessie met (een van) de ouders. Iedere module is echter wel los te volgen door iedereen die geïnteresseerd is in een bewustere manier van omgaan met kinderen zoals ouders, maar ook mensen die al werkzaam zijn met kinderen en verdieping willen.

De visie die ten grondslag ligt aan alle modules over kinderen beziet het kind als gelijkwaardige zielen aan ons volwassenen met minder kennis van de rechten, plichten en regels in de maatschappij, maar met meer weten over onvoorwaardelijke liefde, gelukkig zijn en de stroom van het leven. Er wordt gestreefd naar een ontwikkeling waarbij zowel kind als volwassene in relatie met het kind het beste zal integreren van beide.

Voor wie?

De trainingsdag is zinvol voor een ieder die van kinderen houdt en met kinderen werkt of nauw betrokken is bij hen en weer even herinnerd en wakker geschud wil worden waarom het ook alweer hiervoor koos. Een vooropleiding is niet perse nodig, heb je modules A1-2 of B1-2 gevolgd is dat een pré.

 

Jouw winst:

 • Wat bij EmotieCoaching A en B vooral een intern proces is geweest, zal nu een duaal proces zijn. Namelijk, jouw gedachten naar het kind toe en niet alleen jouw gedachten naar jezelf. Jouw winst is dit leren zien en begrijpen.
 • Het onbewuste patroon van hetzelfde doen als je ouders gaan we doorbreken.
 • Voor coaches zal dit een tool zijn om nog duidelijker aan ouders te kunnen schetsen waarom hun rol naar het kind toe zo belangrijk is.
 • De winst voor het kind is ouders en opvoeders die zich bewust zijn van de wet van oorzaak en gevolg en hun eigen handelen als uitgangspunt nemen en niet de correcties naar het kind centraal stellen.
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag meenemen in de belevingswereld van het kind op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Kindertherapie, was werkzaam in de kinderopvang, fotografe en docent in haar fotostudio waar zij zwangere vrouwen en baby's fotografeerde, werkzaam bij de toenmalige televisiezender FoxKids en is moeder van vier kinderen geboren tussen 2001 en 2010.

Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij bleef altijd kijken als door de ogen van een puur kind, maar ontwikkelde een volwassen brein dat de kleinste details in de menselijke geest kon opmerken. Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Praktische informatie:

 • De dag vindt plaats op Landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: € 195
 • De training is inclusief lunch en lesmateriaal, exclusief eventuele overnachtingen.
 • Voor speciale dieetwensen mag je rechtstreeks de kok bellen: 0343 55 61 79
 • Wilt je een overnachting extra bijboeken voorafgaande aan de trainingsdag (en ontbijt voor de volgende dag) dan kan dat HIER
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Deze trainingsdag/module is onderdeel van Cluster D van de opleiding de EmotieCoach methode. Het is een vervolg voor EmotieCoaches die ook met kinderen willen werken, maar ook als losse module te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is.
 • Deze training is door het CRKBO gecertificeerd.
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Na reserveren ontvang je een factuur en een ticket voor deze trainingsdag in je mailbox

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst ligt op de grens van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving is gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Ook gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten
. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Op Landgoed de Horst vindt u diverse kunstuitingen. Kunst is een bron van inspiratie. Van beeldende kunst tot proza en poëzie. Kunst op Landgoed de Horst is meer dan decoratie. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie. 

chantal

Chantal Arends

Doktersassistente

"Ik ervaar de opleiding EmotieCoach als één groot cadeau!
Er vallen steeds meer kwartjes en ik ga mezelf en de ander steeds beter begrijpen. Er wordt volgens een duidelijke structuur informatie aangeboden en er is veel ruimte om de stof op mijn eigen manier te kunnen verdiepen.”

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Opvoeding, oorzaak en gevolg (D2) 2-3-2021
195,00
275 available

Gegevens

Datum:
woensdag 3 februari 2021
Tijd:
09:30 - 17:30
Kosten:
€195
Evenement Categorie:

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top