Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Voorkom en herstel burn-out via emoties

donderdag 25 april 2019- 09:30 - vrijdag 26 april 2019- 17:30

€590

Voorkom en herstel burn-out via emoties

Slapeloosheid, je opgebrand voelen, moeite met concenteren, prikkelbaar zijn en stress. Burn-out klachten komen helaas erg veel voor. Met ontwrichtende gevolgen voor het persoonlijk leven, maar ook voor de werkgever een strop. Komen burn-out klachten aan het licht, dan willen we die zo vroeg mogelijk in juiste banen leiden.

Gelukkig hebben we daarvoor een intern mechanisme: onze emoties.
Ons emotionele navigatiesysteem heeft als functie ons gezond te houden door ons richting te geven op ons levenspad, ieder moment van de dag. Dat doet het door feedback te geven op ons denken en handelen en de afstemming daarvan met onze ontspannen staat. Het geeft daarin de discrepantie aan tussen denken, handelen en een gezonde balans en daarmee ook een signaal richting een geestelijke én fysieke gezondheid. Mits we ernaar luisteren.

Burn-out lijkt een symptoom van deze tijd. Wordt er zoveel meer van ons gevraagd door de buitenwereld? Of zijn we gestopt naar onszelf te luisteren? Zeker als we de moetjes van ons hoofd voor laten gaan, vergeten we naar ons gevoel te luisteren, dat ons echt wel waarschuwt voor overbelasting. Zeker, soms moeten dingen gewoon gebeuren, maar er is een grens. Mensen met een burn-out hebben deze innerlijke grens niet in de gaten en hebben het steeds verder laten komen. Zij hebben de emotionele feedback genegeerd of niet opgemerkt. Met alle gevolgen van dien...

De 8 emotiegroepen

Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons door alle facetten van het leven begeleidt. Nog lang niet door iedereen op waarde geschat.
Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. Ze zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

De 8 emotiegroepen die wij differentiëren zijn:

 • Liefde
 • Vreugde
 • Afkeer
 • Angst
 • Verdriet
 • Boosheid
 • Verbazing
 • Schaamte/Schuld

In deze 2-daagse workshop krijg je inzicht in de problematiek van burn-out en leer je om via je emoties te herkennen wanneer je voorbij je grenzen gaat, wat ervoor zorgde dat je dat deed en vooral hoe je een gezond evenwicht krijgt/bewaakt en zelfs kan gaan floreren op een manier die past bij jou. En als de mens binnen het bedrijf weer floreert, floreert de organisatie.

 

Jouw winst:

 • Sneller herstel van burn-out klachten
 • Een hernieuwd vertrouwen in jezelf en begin van nieuwe bloei
 • Inzicht in ons zelfhelend mechanisme
 • Herkenning van jouw weg en jouw 'niet-weg'
 • Handvatten om burn-out in de toekomst te voorkomen
64B2

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dagen meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Praktische informatie:

 • De dagen vinden plaats op landgoed de Horst te Driebergen
 • Prijs: € 590
  Let op! Particulieren mogen deze trainingen meedoen voor de particuliere prijs van € 390. Vul daarvoor de kortingscode 'particulier-burnout' in na aanmelden.
  Krijg je deze training vergoed van je werkgever, vul dan bij 'factuuradres' de gegevens van de zaak in en bij 'verzendadres' je eigen gegevens.
 • De training is inclusief lunch
 • Wil je een overnachting (inclusief ontbijt) bijboeken voorafgaande aan of tussen de trainingsdagen dan kan dat HIER
  Als klant van EEC ontvangt u op de hotelkamers een flinke korting (Een standaard of budget eenpersoonskamer is via ons € 62,50 en een deluxe hotelkamer € 82,50). Vul daarvoor de kortingscode 'EEC2019' in bij reserveren van de kamer(s).
 • Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van kracht
 • Annuleren is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk
 • Reserveren kan hieronder
 • Per e-mail ontvangt u het ticket waarmee u toegang krijgt tot de zaal

Landgoed de Horst

Landgoed de Horst in Driebergen is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een inspirerende plek waar mensen bijeenkomen om te ontmoeten, te leren en te verbinden. De inrichting en omgeving zijn gericht op het ontplooien van talent. Met 24 hectare eigen bos en park in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug is Landgoed de Horst de ideale locatie voor bezinning en inspiratie.
Gezonde en vitale voeding staan hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die zij serveren zijn zodanig samengesteld en bereid dat ze uitstekend aansluiten op de energiebehoefte van onze gasten. Geschikt voor mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.
Landgoed de Horst biedt de mogelijkheid om een 2-daagse training te combineren met een hotelovernachting. Op het landgoed bevindt zich een klein belevingshotel. Elke kamer vertelt een eigen spannend verhaal doormiddel van beeldende kunst, fotografie of muziek. Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet, televisie, gratis internet en standaard is een uitgebreid ontbijtbuffet inbegrepen.

Tickets

Voorkom en herstel burn-out via emoties 25/26-04-2019590,00 incl. btw

Vul alstublieft alle verplichte velden in

Gegevens

Begin:
donderdag 25 april 2019- 09:30
Einde:
vrijdag 26 april 2019- 17:30
Kosten:
€590
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1
Driebergen, 3971 KR Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0343-556179
Website:
www.landgoeddehorst.nl
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        _________________________________________________________________________________

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

: