Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

workshop op NVA congres 2019

vrijdag 15 november 2019- 08:30 - 16:30

NVA AutismeCongres 2019
Met sprekers over werk, dagbesteding en opleiding. Nieuw dit jaar: workshops, Autismecafé, films, silent disco en cabaret. Kom je ook?

Over dit evenement

Thema dit jaar is: werken aan perspectief.

Het programma van het NVA AutismeCongres is uitgebreider dan anders! Net als vorige jaren komen er interessante sprekers. En natuurlijk is er weer de bekende informatiemarkt. Je hebt genoeg tijd om lekker bij te kletsen met oude bekenden, of om nieuwe mensen te ontmoeten. Gelijkgestemden, die net als jij op zoek zijn naar meer informatie en contact.

Nieuw dit jaar zijn het Autismecafé, workshops, signeersessies, films en theater. Nog een primeur: je kunt een groot deel van het middagprogramma nu zelf samenstellen. Zo kun je kiezen voor de workshop die het beste bij jouw situatie past.

 

Workshop van Vera Helleman

De drie pijlers van de autistische constitutie
In deze workshop geeft Vera Helleman, ervaringsdeskundige, een nieuwe visie op autisme die er niet vanuit gaat dat autisme een stoornis is, maar een andersoortige constitutie met hoopgevende potentie. Haar visie wordt positief en verhelderend ervaren door veel mensen met autisme. Zij geeft inzicht in de drie pijlers ervan: hypersensitiviteit, het ontbreken van het ik-referentiepunt en het natuurwetmatig denken. Iedere pijler heeft uitdagingen, maar ook kwaliteiten. Je krijgt voor ieder onderdeel wat tips en handvatten mee om het beste uit je autistische zelf te halen.

 

Lees meer informatie over het congres en bestel je kaarten hieronder:
Vera Helleman

De trainer

Vera Helleman, schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal u deze dag(en) meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jong af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen  mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waarvolgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

Zij bevindt zich in het autistische spectrum, met een fascinatie voor menselijke structuren. Met haar zeer geavanceerd denkvermogen kon zij samenhang zien, daar waar anderen gevangen waren in emoties.

Gegevens

Datum:
vrijdag 15 november 2019
Tijd:
08:30 - 16:30
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Beatrix Theater
6A Jaarbeursplein
Utrecht, 3521 AL
+ Google Maps
Al Onze Trainingen Zijn Gecertificeerd Door:
        

Meer informatie over de opleiding tot 

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en
hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Meer informatie

:

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top