Brein en hart

Hoofd of hart?

Ik zie regelmatig mensen worstelen en afwegen of ingevingen nu uit hun hoofd komen of uit hun hart. Mensen met die worsteling hebben allereerst een sterke overtuiging over het goed en fout van de twee. Bij de ene groep staat juist het hoofd, het gezond verstand, in hoger aanzien en wordt het gevoel misschien gezien als gril. Bij de andere groep wordt juist het gevoel of intuïtie als zuiverder aangemeten en is het het brein dat onbetrouwbaar is. 

Hoe jouw oordeel over de twee afzonderlijk ook is, je bent wel met beiden begiftigd (nee, niet vergiftigd). Wij mensen hebben niet voor niets beiden als gereedschap samen met het lichaam meegekregen. Lichaam, geest en gevoel is de drie-eenheid waarmee we in dit wereldse leven rondwandelen. In het gunstigste geval willen we dat de drie op elkaar afgestemd raken.

Nu gaat dat vanzelf met gevoel en lichaam, die spiegelen gewoon rücksichtslos wat er in je systeem in balans ,dan wel in disbalans is, wat resoneert en wat niet resoneert. Maar die geest hè... Die wil je ofwel soms misleiden, of zetten we aan het roer om het juist in goede banen te leiden. Het mes snijdt aan twee kanten. De grote vraag hier is: waar ben jij in het geheel?

De mensen die ik hiermee zie worstelen lijken een speelbal van hart en hoofd en zo zijn die gereedschappen niet bedoeld. Ze zijn juist bedoeld om jou te dienen... Als gereedschap dus. En jij bent degene die die gereedschappen moet benutten in de manier waarop ze het beste functioneren.

"Met verstand kun je richten, met gevoel kun je checken, met het lichaam voer je uit"

Hoe kun je daarmee werken? Door eerst goed te begrijpen:
Gedachten komen uit het hoofd (en dat zegt dus niets over of ze goed of fout zijn, gedachten zijn gedachten). JIJ bent degene die met die gedachten in zee gaat! Knoop die even goed tussen je oren. JIJ bent degene die het gereedschap hanteert. Brein levert gedachten aan, jij selecteert! Gevoel gaat jou nu feedback geven of je dat juist hebt gedaan. Je gevoel is dus een raadgever, maar is geen brein dat kan focussen en daarmee creëren. Gevoel heeft dus enkel de functie als raadgever, niet als uitvoerder, dat doet geest als aanzet en het lichaam pakt het dan over, zodat het in de stof vorm kan krijgen.

Hoofd en hart wil niet als goed en fout worden bestempeld. Wil niet als beter of slechter of zelfs helemaal afgeschreven worden. Ze willen beiden in ere hersteld worden en gebruikt op de manier waarop ze gebruikt dienen te worden. En jij bent degene aan het roer! Jij bent degene die continu kiest!

Je bent geen prooi van je gedachten, geen prooi van je gevoelens.

Moeiteloos boek

Moeiteloos jeZelf zijn

bindwijze: Hardcover
taal: Nederlands
aantal pagina’s: 256
verschijningsdatum: augustus 2014

Samenvatting

In Moeiteloos jeZelf zijn geeft Vera Helleman de simpele geheimen prijs voor een zorgeloos leven.
Het boek laat je schudden op je innerlijke grondvesten en opent daarvoor in de plaats een wereld van verwondering en enthousiasme over dit huidige moment, waarin het leven de mogelijkheid krijgt zich te vormen naar wie je werkelijk bent.

Bijdrage verzendkosten Nederland €1,95
Bijdrage verzendkosten buitenland €3,95

Levertijd: 1-2 werkdagen
PDF_downlaod

 Inkijkexemplaar

Bestel
Emotie encyclopedie boek

De emotie encyclopedie

bindwijze: Hardcover
taal: Nederlands
aantal pagina’s: 512

Samenvatting

‘De emotie encyclopedie’ omvat 350 emoties en hun betekenissen tezamen met handreikingen om deze informatie constructief te gebruiken.
Emoties leiden ons, helpen ons herstellen of stappen te zetten en geven informatie over wat ons ware zelf aangeeft dat we nu nodig hebben. Ze geven feedback op hoe onze binnenwereld omgaat met de buitenwereld. Door dit te begrijpen leren we communiceren met ons diepste zelf en kunnen we ons overtuigingengereedschap afstemmen op wie wij werkelijk zijn. Hierdoor zullen wij een leven aantrekken dat meer uitgelijnd is met ons diepste wezen en kan ons volste potentieel naar buiten komen.
Door dit werk geeft Vera Helleman ons iets tastbaars in handen waarmee we onontgonnen gebied kunnen verkennen en inzetten, niet alleen voor onszelf, maar ook als diagnostisch middel.

Bijdrage verzendkosten Nederland €1,95
Bijdrage verzendkosten buitenland €3,95

Levertijd: 1-2 werkdagen (Let op! Dit boek komt met pakketpost)
PDF_downlaod

 Inkijkexemplaar

Bestel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top