Jij weet het, wij vertalen slechts

Een persoonlijk consult met een EmotieCoach

shutterstock_691424686

Wat is EmotieCoaching?

EmotieCoaching is een snelle coachvorm waarbij de sturing in het gesprek komt vanuit het emotionele navigatiesysteem van de cliënt. De EmotieCoach treedt hierbij op als vertaler van wat jouw binnenwereld aangeeft nodig te hebben.
Hierdoor geven wij je een duwtje in de richting die jouw natuurlijke ontwikkeling ingezet heeft. Jij bepaalt dus wanneer je een duwtje nodig hebt, je emoties bepalen wat je nodig hebt en de EmotieCoach brengt het naar je bewustzijn voor een effectiever proces.

In een consult met een EmotieCoach bekijken we een emotioneel knelpunt en vallen er direct al veel inzichten binnen die een proces in gang zetten. Mocht er naast inzicht nog meer nodig zijn dan is de EmotieCoach toegerust met bij die emotiegroep passende interventies. Een gesprek is daarom altijd op maat en niet op tijd.

Voor Wie En Wanneer?

Een consult bij een EmotieCoach is fijn op momenten dat je in de knoop komt met je emoties. Emoties laten ons namelijk weten dat er disbalans is en vertellen ook hoe deze opgelost kan worden. Wij als EmotieCoaches vertalen die informatie en helpen je bepaalde stappen te zetten die je weer in afstemming brengen met jezelf en het pad dat je te lopen hebt.

Doel van EmotieCoaching is jou zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken en zelfverantwoordelijk voor je eigen pad en geluk, met een hernieuwd contact met je gevoel als navigatiesysteem.

De 8 emotiegroepen

De visie waar vanuit de EmotieCoach werkt is gebaseerd op het werk van Vera Helleman, schrijfster van ‘De emotie encyclopedie’ en bedenker van de 8 emotiegroepen. Deze acht emotiegroepen navigeren ons door verschillende facetten van het leven. Ze zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald thema. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten, ervaren mensen de methode als bevrijdend.

empty book realistic mockup template vector

Voor jezelf zorgen betekent soms om hulp vragen

...aan iemand die met je meekijkt en helderheid schept, daar waar jij middenin een proces zit, dat is geen schande. Daar zijn snelle EmotieCoach sessies heel geschikt voor. Wij waken er echter wel voor dat het geen langdurige trajecten worden. Onze focus ligt op jou zo snel mogelijk weer zelfstandig en zelfverantwoordelijk te maken, want de sleutel naar geluk ligt in jouw eigen handen. Wij wijzen je alleen de weg.

Linda Broekman

Client EmotieCoaching

"Mijn eerst reactie was: Dat meen je niet! Heb ik daar zolang therapie voor gedaan.
Elke keer weer terug naar het verleden, alleen schiet ik er in werkelijkheid niks mee op. Had ik dat maar eerder geweten!
Eindelijk hoef ik de schuld niet meer bij mijn moeder te leggen, want dat is slachtoffer spelen... ongelooflijk dat ik dat ben gaan denken."

Overzicht van EmotieCoaches

In ons netwerk vind je een overzicht van gecertificeerde EmotieCoaches in Nederland en België met verschillende achtergronden. Je kunt een afspraak maken met hen voor een persoonlijk consult.

janske47

Zelf ook EmotieCoach worden?

De opleiding tot EmotieCoach is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk.
Een aantal lessen zijn ook als losse module te volgen voor wie zich meer wil verdiepen in een bepaalde emotiegroep.