GA NAAR:
  Add a header to begin generating the table of contents

  Ontdek de diagnostische waarde van emoties in gespreksvoering

  Emoties laten zien dat er afstemming nodig op tussen hoofd en hart. Emoties vertellen ook nog eens precies wát er nodig is, ook zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Een EmotieCoach dient daarom als vertaler van wat de cliënt middels zijn of haar emoties aangeeft dat er nodig is en geeft inzicht in het het emotionele navigatiesysteem. Dit om zelfredzaamheid te bevorderen.

  Wat leer je?

  Van lange en soms lastige gesprekken voeren, naar een kort, constructief
  én effectief gesprek waar beiden met een goed gevoel op terug kijken

  Inzicht
  Ontdek de functie en boodschap van emoties en hoe deze van diagnostische waarde kunnen zijn

  Kennis
  Leer de betekenis van de verschillende emoties en wat deze aangeven dat de cliënt nodig heeft

  Kunde
  Krijg concrete handvatten voor het voeren van een EmotieCoach gesprek waarin je snel en to the point iemand op weg helpt.

  Hoe werkt het?

  Online

  en op je eigen tijd

  met ondersteunend docentcontact

  tweewekelijks via Zoom

  meer dan12 uur videomateriaal

  met bijbehorende syllabus

  Heldere uitleg

  en opdrachten van onze expert op dit gebied

  voorbeeld casussen

  waarin met de emoties wordt gewerkt

  Samen met anderen

  waarmee je je ervaringen en inzichten kunt delen

  Inhoud van de training

  B1

  Introductie van het thema, welke plaats het inneemt in de opleiding en wat je allemaal gaat leren

  In dit hoofdstuk leer je wat emoties zijn en waarom ze uitermate geschikt zijn als diagnostisch middel in coachgesprekken. 

  Een EmotieCoach gesprek voltrekt zich volgens een heel duidelijke structuur. Hier leer je de stappen in het gesprek en waarom we dit zo doen.

  In dit hoofdstuk leer je hoe je om kunt gaan met de emotieladders en welke rol emotiegroep verbazing heeft in het benaderen van een cliënt. 

  In dit hoofdstuk bespreken we de kernwaarden van emotiegroepen Liefde en Angst en hoe deze van invloed zijn in het coachgesprek. Wat is er nodig van een coach om een bedding te vormen voor een constructief coachgesprek?

  Hier leer je het EmotieCoach doel en wat de invloed van emotiegroep Schaamte/Schuld hierin is.

  B2

  In dit hoofdstuk maak je kennis met emotiegroep verdriet, een open houding ten opzicht van emoties en natuurlijk ten opzichte van de cliënt

  In dit hoofdstuk de emotiegroepen die echt om meekijken vragen: vreugde en afkeer. Waarom is dat zo en wat vraagt dit van jou als coach?

  En soms willen dingen ook echt aangepakt worden. Daarom emotiegroep boos en hoe je de kracht hiervan juist aanbiedt aan de cliënt.

  In dit onderdeel leer je hoe emoties op een grote hoop gegooid worden en hoe je deze uit elkaar haalt om helderheid te scheppen

  Hoe kun je je verder bekwamen in het EmotieCoach vak? 

  De trainer

  Vera Helleman

  VERA HELLEMAN

  Is schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal je in deze training meenemen in de wereld van gevoel op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

  Vera heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie en verdiepte zich vanuit inzicht in non-dualistische principes in de wetmatigheden van onze menselijke realiteit en de structuren van onze menselijke geest en gevoelens. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?'

  Docentcontact

  Omdat onze theorielessen voornamelijk als online trainingsmateriaal aangeboden worden is het belangrijk om geregeld live docentcontact te hebben. Voor je vragen, om je gemotiveerd en geïnspireerd te voelen én om je medestudenten te ontmoeten. Bij iedere losse online training zit 6wk lang toegang tot de tweewekelijkse docentcontacturen.  (schrijf je je in één keer in voor de gehele cluster dan ontvang je een jaar lang toegang)

  De opleiding

  Deze trainingsmodule is onderdeel van de A-module reeks van de opleiding ‘De EmotieCoach methode’. EmotieCoaching is een snelle coachvorm waarbij de sturing in het gesprek komt vanuit het emotionele navigatiesysteem van de cliënt. De EmotieCoach treedt hierbij op als vertaler van wat jouw binnenwereld aangeeft nodig te hebben.

  In het A-module traject leer je je eigen emotionele navigatiesysteem kennen en gebruiken.
  In het B-module traject leer je deze inmiddels geïntegreerde informatie inzetten om ook anderen te coachen.

  Je kunt zelf modules sparen om tot een volledige opleiding te komen en dus ook iedere module apart volgen.

  A-modules EmotieCoaching
  B-modules1

  Wat deelnemers zeggen

  "Ik werk als psycholoog. In de A module merkte ik dat er veel overlap is met de reguliere psychologie. Maar wateen belangrijke aanvulling is, is het bewustzijn van emoties en dit als signaal gebruiken. In de reguliere psychologie wordt hier meestal aan voorbij gegaan.

  "Ik ben helemaal 'aan boord'. Ik heb vertrouwen in de methode. Ik heb deze twee dagen weer iets meer geleerd over het toepassen van de methode. Maar ik heb ook weer geleerd dat ik nog een boel te leren heb 🙂

  "Erg inspirerende dagen. De vragen 'hoe de emotiegroepen toe te passen' worden steeds duidelijker. Heel fijn dat de mogelijkheid is dit online te volgen. En ja.. Het is echt jouw ding om zo informatie over te brengen. Er is nog geen moment van verveling geweest.

  "Ik heb de training life en online gevolgd. Eigenlijk was de online versie erg goed en zeker aan te raden. En verder vind ik het een ongelofelijke methode en de casussen waren zeer inzichtelijk. Er is maar 1 Vera

  "Ik kon alles goed volgen, al mijn vragen werden door anderen gesteld en uitgelegd. Zo veel bijgeleerd. Heb nog binnenwerk te doen, maar daar ben ik vol vertrouwen in. De 2 daagde was een mooi samenbrengen van alles wat ik tot nu toe leerde in de A, een stevige basis voor de intervisie.

  "Mooie afwisselingen tussen theorie en casussen. Ik word blij van de integratie van alle informatie; de gespreksmethode, de transformatieprocessen en de emotiegroepen. Gaaf om nu de toepassing te zien en in te gaan.

  "Ik was blij dat ik de A-modules had gedaan, want daardoor was je koppeling van de emoties aan de methodiek voor mij wel duidelijk. Maar er moet bij mezelf echt nog heel veel processen voor ik aan de slag zou kunnen als coach

  "Ik vond deze 2 trainingsdagen weer heel inspirerend. Veel informatie en nieuwe inzichten in mijn eigen valkuilen als coach

  "2 Zeer boeiende en verhelderende dagen. Zo zin in het vervolg om ook effectief te gaan oefenen, zelfmeesterschap krijgen en het dan ook uiteindelijk te mogen uitdragen. zo blij met jouw logische heldere methode! dankbaar .

  "Ik vond het bijzonder leerzaam: het gaf mij een veel beter overzicht over wat de emotiegroepen doen elk op zich, maar ook samenhangend met elkaar: de puzzel is weer meer gevallen. Ook goed werkbaar vind ik online met de vooraf opgenomen casussen en de live ingebrachte casussen. Ben content!

  "Wat een bijzondere 2 dagen. Barstenvol informatie, maar vooral ook barstensvol inzichten ! Vera, bedankt!

  Direcht inschrijven

  B1-2 De EmotieCoach gesprekmethodiek

  €258

  Ontdek de diagnostische waarde van emoties

  Leer een constructief vijf-minuten gesprek te voeren waarmee je iemand aanzet tot ontwikkeling

  Ontdek wat de verschillende emoties voor boodschap hebben

  (Na betaling ontvang je een e-mail met instructies en vind je de training in je account nadat je hebt ingelogd)
  Op dit product zijn de algemene voorwaarden van kracht.
  Syllabi bij online trainingen zijn inbegrepen.
  Iedere online lesmodule is 3 jaar lang onbeperkt toegankelijk.

  Dit vind je misschien ook interessant

  kompas

  online training A1-2 Leren leven op je emotionele kompas

  Online training Ontdek de waardevolle functie van je eigen emoties Emoties sturen ons, emoties balanceren ons en emoties geven feedback op onze overtuigingen. Gun jezelf daarom meer inzicht en expertise in het gebruik van dit prachtige menselijke gereedschap! Van prooi zijn van emotionele draaikolken naar emoties gebruiken als een zinvol gereedschap ZelfinzichtLeer hoe jouw menselijke …

  online training A1-2 Leren leven op je emotionele kompas Lees verder »

  intervisie en supervisie traject

  B3 intervisie- en supervisietraject

  Word EmotieCoach in opleiding en krijg het vak in je vingers door de intensieve praktijktraining van dit traject, wat je samen met medestudenten zal lopen. EmotieCoaching is een praktijkvak en dat leer je alleen maar door te doen! Oefenen, oefenen, reflecteren, feedback krijgen en nog meer oefenen InzichtLaat alle kennis en inzichten nu ook in …

  B3 intervisie- en supervisietraject Lees verder »

  Online training B4 Van verhaal naar verbinding

  Online training Leer hoe je een cliënt begeleidt uit destructieve perceptie en hoe je effectief vragen stelt om hen tot inzichten en constructieve overtuigingen te brengen. Van adviseren op inhoud, naar interveniëren op procesniveau InzichtOntdek hoe de mens zichzelf identificeert met ‘verhalen’ en hier de crux ligt van ongeluk. KennisSlurp informatie op over hoe je …

  Online training B4 Van verhaal naar verbinding Lees verder »

  EEC logo liggend wit-oranje
   
  OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

  Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
  Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

  STUDIE ADVIES ?

  Ben je geïnteresseerd in onze opleiding of trainingen en/of wil je graag overleggen met een studie adviseur? Doe hier een terugbel verzoek en word binnen 3 werkdagen teruggebeld.

  VOLG ONS OP:       

  0
   0
   Jouw winkelmand
   Winkelmand is leegTerug naar shop
   Scroll naar boven