Emoties willen worden begrepen

Opleiding: de EmotieCoach methode

EmotieCoaching volgens de methode van Vera Helleman is een snelle en oprechte methode om via de emoties die de cliënt ervoer tijdens een levenssituatie en waarin een bepaald thema getriggerd werd, in slechts enkele minuten tot een zelfhelend proces aan te zetten. Het is een coachvorm die op zichzelf staat, maar ook heel goed geïntegreerd kan worden in reeds bestaande therapievormen. Het is namelijk vooral een methode waarin je middels een gesprekstechniek de actuele thema's blootlegt en begrijpt wat hierin nodig is. De thema’s worden bepaald door de emoties die actief zijn. Daardoor weet de EmotieCoach wat het onderbewuste van de cliënt aangeeft nodig te hebben.

Je leert tijdens de opleiding deze thema's in diepte kennen, maar ook leer je effectieve interventies om bij de gerelateerde emotiegroep te gebruiken. Heb je andere interventies geleerd en begrijp je het doel daarvan, dan passen die prima in de EmotieCoach sessie.

voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor hen die gefascineerd zijn door de taal van emoties en hiermee zouden willen werken in hun huidige baan als hulpverlener of eigen praktijk. Cluster A is tevens geschikt voor iedereen die meer van het leven wil begrijpen. De opleiding EmotieCoach is niet enkel een emotie cursus, maar een volwaardige methodiek om te hanteren.

ga direct naar:
  Add a header to begin generating the table of contents

  de 8 emotiegroepen

  Ons emotionele navigatiesysteem is een geavanceerd systeem dat ons op ons levenspad begeleidt. Iedere emotiegroep navigeert ons door verschillende facetten van het leven. Ze zijn gebaseerd op natuurwetten die allemaal een stukje van creatie vertegenwoordigen en derhalve een bepaald levensthema. Levensthema's waarin we door emoties aangezet worden tot handelen, passief danwel actief, maar ook thema's waar we in vast kunnen lopen en emoties ons aangeven wat we nodig hebben, als spreekbuis van ons zelfhelend vermogen. Deze 8 thema’s samen vormen het geheel van schepping. Omdat ze vanuit diep inzicht over hoe de wereld van creatie werkt zijn ontstaan en daarom de natuurlijke logica bevatten en daarmee richting aangeven, ervaren mensen de methode als bevrijdend. Ons emotionele navigatiesysteem is derhalve een gereedschap dat het waard is om 'opgepoetst' te worden.

  bambino cirkel

  “Het is zo logisch, waarom heeft nooit eerder iemand dit bedacht?”

  3 Clusters

  3 Clusters

  De opleiding is opgedeeld in twee basisclusters en een specialisatiecluster.

  • Cluster-A (Emotieleer) omvat 10 modules die ook los zijn te volgen voor iedereen die geïnteresseerd is in het diepere plaatje of onderdelen daarvan. Dit is de 'Emotieleer opleiding' Deze zijn vooral gericht op het zelf ervaren en zijn ook een prachtig persoonlijk traject. Heb je alle A-modules plus twee praktijkdagen gevolgd dan kun je door voor het tweede gedeelte van de opleiding.
  • Cluster B, waar je het EmotieCoach vak onderwezen wordt en je echt gedegen de methode gaat leren gebruiken.
  • Cluster C is de specialisatie Autisme.Coaching voor mensen met autisme.

  Cluster-A (Emotieleer)

  cluster A STAP

  A1-2 Leren leven op je emotionele kompas (op locatie)
  A3 Emotiegroep Liefde
  A4 Emotiegroep Vreugde
  A5 Emotiegroep Afkeer
  Praktijkdag A-modules
  A6 Emotiegroep Schaamte/Schuld
  A7 Emotiegroep Angst
  A8 Emotiegroep Verdriet
  Praktijkdag A-modules
  A9 Emotiegroep Verbazing
  A10 Emotiegroep Boosheid

  Data en aanmelden cluster A

  Cluster-B (EmotieCoach)

  B1-2 De EmotieCoach gespreksmethodiek
  B3a Intervisietraining (op locatie)
  B3b Online interventietraining
  Praktijkdag B-modules
  B4 Van verhaal naar verbinding
  Supervisie1 (onderdeel van B3)
  Praktijkdag voor B-modules
  Leercoach sessie (onderdeel van B3)
  B5 Non-verbale emotiesignalen leren zien en gebruiken
  B6 Taal als interventiemethode in het coachgesprek
  B7 De coach maakt het verschil (onderdeel van B3)
  Werken met proefcliënten (onderdeel van B3)
  Supervisie2 (onderdeel van B3)
  Praktijkdag voor B-modules
  B8 Projecties inzetten voor inzicht
  B9 De correlatie tussen emoties en fysieke klachten
  B10 Natuurwetten en energiewerk (op locatie)
  Supervisie3 (onderdeel van B3)
  Toetsing tbv plaatsing in EmotieCoach overzicht

   

  Data en aanmelden cluster-B

  Cluster-C (Autisme.Coach)

  Ná het volgen van de basisopleiding EmotieCoaching óf als je al een coachachtergrond hebt is het mogelijk je verder te specialiseren in het coachen van mensen met autisme middels de EmotieCoaching. Wij raden je wel aan wat tijd tussen B en C te laten om de EmotieCoach methode echt goed te integreren.

   

  C1 Herken autisme in je praktijk
  C2 Autisme en hypersensitiviteit
  C3 Autisme en het ontbreken van ik-referentie
  C4 Autisme en natuurwetmatig denken
  Supervisie
  C5 Autisme en lichaamsbewustzijn
  C6 Begeleiden van ouders van Autistische kinderen
  Toetsing tbv plaatsing in EmotieCoach overzicht
  (alléén mogelijk voor gecertificeerde EmotieCoaches)

   

  Data en aanmelden cluster-C

  Online en Op locatie

  De opleiding zal deels online, met ondersteunend docentcontact, en deels op locatie worden verzorgd. Het theoretische vooral online, het praktijkgedeelte op locatie. (zie hieronder voor een overzicht) Coaching is een praktijkvak en oefenen zal belangrijk worden, daarom verzorgen we in het tweede jaar (cluster B) ook intervisiegroepen en supervisie.

  Op locatie:

  • Praktijkdagen A-modules (3x per jaar)
  • Praktijkdagen B-modules (4x per jaar)
  • B3 intervisietraining
  • Supervisie 1
  • B10 Natuurwetten en energiewerk

  Online:

  • A1-2 Leren leven op je emotionele kompas
  • A3-10
  • B1-9 (m.u.v. B3a)
  • Supervisie 2 en 3
  • Docentcontacturen
  • C1-5
  • D1-2

  de locatie

  Kloosterhotel ZIN

  Al onze trainingen worden gegeven in Kloosterhotel ZIN. Dit voormalig klooster heeft door de toevoeging van moderne architectuur een open en eigenzinnig karakter, maar de sfeer van het kloosterleven proef je er nog steeds. Bij kloosterhotel ZIN kunt u bewust samenkomen in een duurzame omgeving. Duurzame en hergebruikte materialen zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Niet alleen eenvoud maar ook creatie werkt mee aan een succesvol samenkomen. Kunst is bij ZIN geen aankleding; ze is werkzaam aanwezig.

  Hier vindt je persoonlijke aandacht en heerlijke gerechten uit de 100% biologische keuken  met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Speciale dieetwensen worden met liefde door de kok voor jou bereidt. Gastvrijheid is voor ons een belangrijk uitgangspunt, wij laten u graag thuis en gezien voelen! Het huishouden wordt verzorgd door collega’s met een beperking.

  U kunt bij ZIN overnachten in minimalistisch ingerichte kamer. Op station Vught kan een taxibus geregeld worden voor deelnemers van de trainingen. Vraag naar de mogelijkheden bij de receptie van ZIN

  de trainer

  Vera Helleman

  Vera Helleman

  is schrijver van 'De emotie encyclopedie', voelexpert en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum, zal je  tijdens deze opleiding meenemen in de wereld van emoties op een nuchtere, verhelderende en liefdevol confronterende manier.

  Vera is inspirerend spreker en trekt al jaren volle zalen. Zij heeft een achtergrond in de Integratieve Psychotherapie. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en was ze gefascineerd door de vragen: 'Waarom doen mensen wat ze doen en zeggen ze wat ze zeggen, terwijl dat heel vaak niet in overeenstemming is met hoe ze voelen?' Zij doorgrondde de wetten waarop onze realiteit stoelt en legde deze naast alle sociale regels waar volgens wij leven en ontdekte grote discrepantie.

  Docentcontact

  Omdat onze theorielessen voornamelijk als online trainingsmateriaal aangeboden worden is het belangrijk om geregeld live docentcontact te hebben. Voor je vragen, om je gemotiveerd en geïnspireerd te voelen én om je medestudenten te ontmoeten. Bij iedere losse online training zit 6wk lang toegang tot de tweewekelijkse docentcontacturen.  (schrijf je je in één keer in voor de gehele cluster dan ontvang je een jaar lang toegang)

  wat anderen zeggen

  chantal

  Chantal Arends

  Leerkracht basisonderwijs / Doktersassistente

  "Ik ervaar de opleiding als één groot cadeau!
  Er vallen steeds meer kwartjes en ik ga mezelf en de ander steeds beter begrijpen.
  Er wordt volgens een duidelijke structuur informatie aangeboden en
  er is veel ruimte om de stof op mijn eigen manier te kunnen verdiepen."

  ellesbune

  Elles Buné

  (Natuurgeneeskundig) Therapeute

  "Een super leerzame en inspirerende opleiding! Een enorme verrijking voor zowel mijn persoonlijke/spirituele ontwikkeling als op professioneel gebied. Met het EmotieCoaching krijg ik een zeer effectieve 'tool' erbij om te gebruiken in mijn praktijk."

  2018-11-16

  Claudia Holvast

  Yoga docente

  "De opleiding heb ik als super inspirerend ervaren. De methode die gebruikt en aangeleerd wordt vind ik geniaal en daarbij heeft het mijzelf ongelofelijk veel nieuwe en enorm waardevolle inzichten gebracht. Vera’s kennis, inzicht, heldere kijk en kunde om dat op anderen/mij over te brengen vind ik fenomenaal. Ik ben super dankbaar voor wat ik allemaal heb mogen leren tijdens deze opleiding."

  IMG Ria k 2l_0013

  Ria Franssen

  Psychologe en Docent

  "De schoonheid en kracht van de didactiek van Vera zit hem in haar vermogen de werkelijkheid te vereenvoudigen zonder de verbinding met de diepe waarheid geweld aan te doen. Het is een eer om daarvan deelgenoot te mogen zijn."

  Niets is moeilijker dan belangrijke gedachten zo uit te dragen dat ieder mens ze begrijpt….
  (Arthur Schopenhauer)

  els

  Els Somers

  EmotieCoach en Yoga docente

  "Vera's cursus is duidelijk vanuit een diepe laag geschreven en zit (dus!) ongelooflijk knap in elkaar.
  Dit soort wijsheid dient dan ook met al onze lagen gelezen, bestudeerd en opgenomen te worden en kan maar geleidelijk tot ons komen.
  Nog steeds blijf ik nieuwe stukken, nieuwe dimensies ontdekken in Vera's teksten, bij elke nieuwe lectuur.

  Informatie video

  In deze video:

  • maak je kennis met de docent,
  • krijg je uitleg over wat EmotieCoaching uniek maakt,
  • zijn er oud-studenten aan het woord,
  • krijg je overzicht over de opbouw van de opleiding
  • en over de administratieve en organisatorische kant

  toetsing

  Onze opleiding leid je op tot zelfstandig praktiserende EmotieCoach. Een EmotieCoach ontvangt individuele cliënten die tijdelijke hulp nodig hebben bij een emotioneel conflict in zichzelf en helpt hen weer zelfredzaam en in afstemming met zichzelf te functioneren.

  Als je je een vermelding wilt in ons overzicht van EmotieCoaches en het    beeldmerk wilt gebruiken is het verplicht een toetsing af te leggen. Deze toetsing bestaat uit vier onderdelen:

  • Controle of je alle trainingen hebt gevolgd
  • Twee cliëntsessies met bijbehorende reflectieverslagen waarin je je EmotieCoach vaardigheid laat zien
  • Ingevuld theorie examen waarin we je kennis en inzicht toetsen
  • Bevindingen van onze supervisoren en leercoaches over je geschiktheid als EmotieCoach

  Informatie over toetsingskaders en aanvragen van toetsing c.q. hertoetsing vind je in de lesmodules behorende bij B3

  Mocht je niet slagen voor de toetsing is het mogelijk om een hertoetsing aan te vragen. Dit mag je in principe zo vaak doen als je wilt edoch zullen wij je in onze feedback duidelijk aangeven wat je nog nodig hebt om een volwaardig EmotieCoach te worden.

  na de opleiding

  • Kun je vanuit een werkelijk doorleefd begrijpen, de EmotieCoach methodiek inzetten in je huidige werk of praktijk.
  • Kun je je middels een jaarlijks lidmaatschap vermeldt worden in ons overzicht van EmotieCoaches en daarmee genieten van onze PR. Hiervoor is het nodig een toetsing af te leggen en mag je jezelf EmotieCoach noemen.
  • Heb je ook een diep inzicht gekregen in de natuurlijke structuren van het leven en kun je deze in je eigen leven toepassen.

   “Met werkelijk inzicht en de houvast van deze methodiek
  kun je in enkele minuten de ander terug naar zijn of haar krachtige kern begeleiden.”

  Doelstelling

  Onze missie is deze visie over emoties gemeengoed te maken en hopen met deze opleiding Vera’s inzichten breder gedragen de wereld in te zetten.

  praktische informatie

  • Deze opleiding is geregistreerd bij het CRKBO en we zijn lid van de NRTO
  • Het EEC is erkend STAP-opleider.
  • De opleiding wordt ook geaccrediteerd door sommige beroepsverenigingen. Kijk op PE online of vraag aan je beroepsvereniging of deze punten toekennen.
  • De theoretische trainingen worden online gegeven ondersteund met live docentcontact.
  • De praktijkdagen vinden op woensdagen plaats in Kloosterhotel ZIN in Vught
  • Alle opleidingsdagen zijn inclusief lunch, koffie & thee, maar zonder overnachting
  • Het traject is berekend op het volgen van één training per maand, zodat je in het leerproces blijft,
   maar ook voldoende tijd hebt om te studeren en de lesstof te integreren.
  • Ieder jaar in september start er een nieuwe klas met een kickstart op locatie (A1-2 voor het eerste leerjaar en B3a voor het tweede leerjaar), maar je kunt ook halverwege instromen door te starten met online modules.
  • De modules kun je ook volgen, als je enkel in een bepaald onderwerp geïnteresseerd bent.
  • Studiemateriaal tijdens trainingsdagen op locatie en syllabi zijn inbegrepen. Aanbevolen boeken op de literatuurlijst zijn vrijwillig en voor eigen rekening.
  • Iedere online lesmodule is 3 jaar lang onbeperkt toegankelijk.

  studiebelasting

  Cluster-A (Emotieleer)

  Studiebelasting Cluster A
  Voor het eerste leerjaar ben je:

  • 4 volle dagen op locatie ( 4x8 uur)
  • heb je eens in de twee weken docentcontact (18x1 uur)
  • en volg je 8 online trainingen op je eigen tijd en tempo (8x6 uur, wij adviseren 1 dag per maand per training)
  • daarnaast is dit een integratieproces dat wel je aandacht vraagt voor een persoonlijk proces en
  • verwachten we dat je de lesstof nog eens grondig bestudeerd (12x2 uur)
  • Dat maakt dat jaar 1 een studiebelasting geeft van totaal +/- 120 uur

  Data en aanmelden cluster A

  Cluster-B (EmotieCoach)

  Studiebelasting Cluster B
  Voor het tweede leerjaar ben je:

  • 5 en een halve dag op locatie ( 5,5x8 uur)
  • heb je eens in de twee weken docentcontact (18x1 uur)
  • en volg je 9 online trainingen op je eigen tijd en tempo (9x6 uur, wij adviseren 1 dag per maand per training)
  • daarnaast kom je iedere week, minimaal 15x, een dagdeel met je intervisiegroep bij elkaar (min 15*4 uur)
  • krijg je supervisie en leercoaching aangeboden (3 uur)
  • en maakt het zelf coachen van minimaal 15 proef cliënten onderdeel van de studie (15*1 uur)
  • verwachten we dat je de lesstof nog eens grondig bestudeerd (12x2 uur)
  • Dat maakt dat jaar 2 een studiebelasting geeft van totaal +/- 200 uur

  Data en aanmelden cluster-B

  Cluster-C (Autisme.Coach)

  Studiebelasting Cluster C
  Voor het derde leerjaar volg je:

  • 6 online trainingen op je eigen tijd en tempo (6x6 uur, wij adviseren 1 dag per maand per training)
  • heb je eens in de twee weken docentcontact (18x1 uur)
  • krijg je een supervisie aangeboden (1 uur)
  • en maakt het zelf coachen van minimaal 5 proef cliënten onderdeel van de studie (5*1 uur)
  • verwachten we dat je de lesstof nog eens grondig bestudeerd en je nog breder verdiept in de doelgroep
  • Dat maakt dat jaar 3 een studiebelasting geeft van totaal +/- 70 uur

  Data en aanmelden cluster-C

  PRIJZEN

  • De totaalprijs van de opleiding is het 1e leerjaar €1848  het 2e leerjaar €2939 en het 3e leerjaar €1014 Hieronder vallen naast alle trainingen en docentcontacturen per cluster ook 2 praktijkdagen tijdens cluster A en 3 praktijkdagen tijdens cluster B. Extra praktijkdagen kunnen bij gekocht worden voor €224 per dag
  • Betaling kun je uitspreiden wanneer je per module betaald, dan betaal je gemiddeld resp. €154 €245 en per maand
  • Het B3 traject kun je ook los reserveren en kost €1210. B3 zou je eventueel naar het derde jaar kunnen verschuiven, zodat je respectievelijk jaar 1, 2 en 3 €1848, €1729 en €1210 betaald en dan een 4e jaar voor €1014 voor de autisme specialisatie.
  • Toetsingskosten voor cluster B zitten vanaf klas blauw inbegrepen bij de prijs. Voor lopende klassen is de prijs voor toetsingsaanvraag €275 Boor de autisme specialisatie betaal je los €90
  • Het jaarlijks lidmaatschap van het EmotieCoach overzicht kost €50 (ex. btw)
  • Her-toetsing kosten zijn €65. Hiervoor moet je één video inleveren waarop een voldoende verbetering blijkt van je leerdoelen.
  • De prijzen voor de trainingen, studiedagen en toetsing zijn btw vrij.
  • Op alle activiteiten zijn onze algemene voorwaarden van kracht
  • Annuleren voor praktijkdagen is kosteloos mogelijk tot een maand voor de datum, tot 1 week voor de datum zal 50% van de totaalsom worden teruggeboekt, daarna is geen restitutie meer mogelijk.

  (prijzen zijn onder voorbehoudt van wijzigingen. Per 1-1-2023 zullen wij alleen op onze online trainingsmodules een prijsverhoging doorvoeren van 119 naar 129 euro. Prijzen voor trainingen op locatie, het B3-traject en ook cluster-C blijven ongewijzigd)

  Vooropleidingseisen en toelating

  Vooropleidingseisen

  • Niets is zo leerzaam als het leven zelf, zeker als het gaat om emoties, wij zijn daarom niet heel strak in vooropleidingseisen, maar vragen ongeveer HBO denk- en werkniveau. Er komt veel informatie op je af en huidige studenten geven aan dat de opleiding best pittig is.
  • Een vooropleiding in zorg & welzijn, onderwijs of ander maatschappelijk en/of mensgericht vakgebied is een pre, maar niet noodzakelijk.
  • Wij verwachten dat aanstaande EmotieCoaches kunnen kijken vanuit het perspectief van de observator en niet vast zitten in persoonlijk standpunt.
  • Het belangrijkste vinden wij jouw motivatie, want uit enthousiasme spreekt al een basis geschiktheid.

  Toelating B3-module traject

  Voor deelname aan het b3-traject vragen wij je om een intakeformulier in te vullen en een filmpje te maken waarin je ons verteld wat je hebt opgestoken van het a-module traject. Dit om je te zien, te ervaren en je geschiktheid af te tasten. Ook vragen wij dat je alle A-modules hebt gevolgd plus B1-2 in ieder geval in de planning hebt. Mochten wij de indruk krijgen dat je niet geschikt bent als EmotieCoach óf er nog niet aan toe zijn, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden voor jou persoonlijk.

  AANMELDEN

  Jezelf aanmelden voor de opleiding kan op verschillende manieren:

  • In twee delen, waarbij je het eerste leerjaar (cluster A) nu boekt en het tweede leerjaar (cluster B) volgende jaar
  • In maandelijkse brokjes, waarbij je zelf één voor één de trainingen en praktijkdagen boekt. Zo spreid je jouw betaling én kun je ofwel eerst even aftasten ofwel juist op sneller tempo dan aangegeven.

  Er starten twee klassen per jaar, één in februari/maart en één in september. Onder de aanmeldingsknoppen vind je de data en leerschema's per klas. Met het online materiaal kun je op ieder moment starten.

  EEC logo liggend wit-oranje
   
  OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

  Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
  Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

  STUDIE ADVIES ?

  Ben je geïnteresseerd in onze opleiding of trainingen en/of wil je graag overleggen met een studie adviseur? Doe hier een terugbel verzoek en word binnen 3 werkdagen teruggebeld.

  VOLG ONS OP:       

  0
   0
   Jouw winkelmand
   Winkelmand is leegTerug naar shop
   Scroll naar boven