Voorgevoel is als een zachte kriebel in de onderbuik die in een directe lijn omhoog naar het hoofd communiceert. De kriebel komt voort uit een rimpel, zoals die van een steentje dat in het water wordt gegooid.
WAT WIL HET JE VERTELLEN?
Voorgevoel is een interessant fenomeen en iedereen heeft het weleens, niet alleen de zogenaamd 'paranormaal gevoeligen' onder ons. Je kunt nare voorgevoelens hebben, maar ook positieve of gewoon ter kennisgevende voorgevoelens. Wat gebeurt er dan precies?
Ons 'zelf' bestaat eigenlijk uit twee lagen: de persoonlijkheid, gekoppeld aan het fysieke lichaam dat zich bevindt in de lineaire tijdslaag, en de ziel, of het essentiële zelf, of ons niet-fysieke lichaam (hoe je het ook maar wilt noemen) dat zich bevindt in de energetische laag. Deze energetische laag gaat voorbij tijd en ruimte en is zodoende non-lineair of omnidirectioneel. Wanneer er op dit moment iets gebeurt dat nogal wat in gang zet in jouw systeem, bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis of juist een heel diepgaande liefdevolle ervaring, dan is het effect daarvan voelbaar in de toekomst. Het rimpelt als het ware na alsof er een steentje in een vijver is gegooid. Deze energetische laag noemen ze daarom ook weleens 'the liquid world'.
Nu kun je je misschien voorstellen dat als dat steentje gegooid is en het omnidirectioneel uitrimpelt, dit ook naar het verleden toe voelbaar is. En dat is het moment waarop wij een voorgevoel krijgen. De rimpels hebben ons bereikt en de aard van die energierimpel geeft informatie, net zoals je in aanraking komt met een bepaalde persoon of een ruimte die je wel of niet prettig aan vindt voelen. De aard van de rimpel geeft het soort voorgevoel aan je door. Onze hersens zullen daarmee aan het associëren gaan en hoe beter die vertaalslag gemaakt kan worden, hoe duidelijker de informatie over dat voorgevoel is. Paranormaal gevoelige mensen zijn vooral beter getraind dan de meeste mensen in het opmerken en vertalen van die rimpels naar het hier en nu.
Een voorgevoel geeft je informatie over de toekomst.
Punt.
WAT VRAAGT DIT VAN JOU?
Een voorgevoel geef je informatie. Het is verder aan jou wat je ermee doet. Is het een prettig voorgevoel, dan zul je die richting op bewegen. Is het een naar voorgevoel, dan kun je nu nog de wereld van vorm wenden door in je energieveld iets aan te passen. Is het onvermijdelijk, dan geeft het voorgevoel je de mogelijkheid om, nog voordat iets daadwerkelijk je bewustzijn invalt als een bom, alvast vooruit te gaan verwerken, waardoor de klap minder hard aankomt.
Hoe weet je het verschil tussen voorgevoel en onrust of nervositeit? Bij een voorgevoel gaat er geen gedachte aan vooraf en dat is bij emoties als onrust en nervositeit wel het geval.
Dit is een zeer waardevolle inzicht. Het is voor mij vergelijkbaar met het volgende: in contact met een andere persoon is er interactie en gedrag.
Bepaald gedrag komt bij mij niet goed binnen (te reactief en de persoon is daar niet bewust van) en doordat er geen overkoepelende reflectie bezig is bij die persoon zelf, heb ik al een poosje een voorgevoel in de vorm van een blok in mijn buik. Ik vertaal het als: deze persoon bedoelt alles goed, alleen zonder bewuste bewustzijn bij zijn kant ga ik “zitten opvoeden” en dat is absoluut niet hoe ik in het contact wil zijn. En aan de hand daarvan heb ik afstand genomen van deze persoon. Mijn liefdesdeel vindt dat heel lastig, en mijn waarheidsdeel is gewoon heel helder dat dit het hem gewoon niet wordt. Het doet meer pijn om niet te luisteren naar mijn buikgevoel dan de pijn (in mijn hart) om iemand los te laten.