Een nieuwe partner aantrekken

Onlangs kreeg ik een vraag binnen in de trend van: "Ik ben toe aan een nieuwe partner, maar hij komt niet. Wat zie ik over het hoofd?" De vraag bleef me bezig houden op de achtergrond. Starend uit het keukenraam naar onze achtertuin realiseerde ik me hoe mijn echtgenoot en ik na twintig jaar huwelijk op elkaar in zijn ingespeeld. Verkleefd bijna. En ineens realiseerde ik me wat de crux is bij de moeilijkheid van het aantrekken van een nieuwe partner...

Het normale en tegelijk precies het fijne daarvan. Zonder woorden elkaar begrijpen. Maar ook praktisch elkaar aanvullen in de taken die het aardse leven met zich meebrengt. Het geeft een bepaalde comfortzone. Een basis.

Wanneer je een tijdje alleen door het leven gaat kan het gaan borrelen dat er een partner ontbreekt in je leven. Een verlangen naar verbinding en samen door het leven gaan. Bouwen misschien ook. Heel belangrijk daarin is te kijken naar of er naast dat verlangen ook nog een bepaalde afhankelijkheid is naar een partner toe, precies om wat ik hierboven geschreven heb. Het verlangen naar een stevige basis, omdat je die in jezelf niet kunt vinden. Zonder verankerd te zijn in jezelf zul je geen gelijkwaardige partner aantrekken die past bij wie je in essentie bent.
Ook als er nog afhankelijkheid in je zit door een onvervuld verlangen dat je op iets hebt geprojecteerd, zoals bijvoorbeeld de behoefte aan bevestiging of een arm om je heen. Als je daarvoor een partner zoekt zul je er precies een aantrekken die je exact dat niet zal geven, omdat dit onderdeel is van de ontwikkeling de kracht en het geluk in jezelf te vinden.

Maar stel dat je na dat tijdje alleen te zijn geweest die kracht, dat geluk en ook de basis in jezelf wel hebt gevonden en nog steeds die partner niet komt.... Kijk dan eens naar de comfortzone die je hebt gecreëerd in je leven alleen.
Het aantrekken van een nieuwe partner zal gepaard gaan met een verandering. Er zal een heel nieuwe energie in je leven komen. In het begin van een relatie zal jullie energie elkaar aftasten. Jullie zullen gaan versmelten en op elkaar in leren spelen, zoals ook zwanen, olifanten en andere monogame dieren dat doen. Ben je klaar voor die disbalans? Ben je er klaar voor je eigen comfortzone die het alleen zijn, je eigen beslissingen kunnen nemen en ieder moment je eigen flow kunnen volgen met zich meebrengt te verlaten?

Projecties inzetten voor inzicht (B6)

Een mens lijdt onder vele misvattingen. Overtuigingen over het leven die het leven zelf niet reflecteert. Contradicties tussen de reële werkelijkheid en irreële ideeën kunnen we inzetten om overtuigingen te ontmantelen. Een zeer effectieve techniek waar je op deze dag inzicht in krijgt.

Emotiegroep Liefde – onze natuurlijke staat-van-zijn (A3)

Emotiegroep Liefde leert ons over verbinding met onszelf en met de ander. Deze dagtraining is voor hen die zich willen verdiepen in de functie en omgang met emoties als verliefdheid, onvervuld verlangen en jaloersie, maar ook begeerte, ontroering en dankbaarheid

Emotiegroep Angst – onze duale werkelijkheid (A8)

Emotiegroep angst leert ons over de duale wereld waarin wij leven. Deze dagtraining is voor hen die zich willen verdiepen in de functie en omgang met emoties als angst, stress en paniek, maar ook over verantwoordelijkheid en het roer in eigen hand nemen.

Emotiegroep Verbazing – Onze Geestkracht (A9)

Emotiegroep verbazing leert ons over groei, expansie en de rol van onze geest daarin. Deze dagtraining is voor hen die zich willen verdiepen in de functie en omgang met emoties als verwarring, twijfel en verbijstering, maar ook over nieuwsgierigheid en de functie van inspiratie.

Realiseer je dat je daarom open moet gaan staan voor andere energieën dan jouw eigen zijnsthuis en daarop moet gaan resoneren. Een nieuwe partner brengt onherroepelijk verandering met zich mee. Verbetering misschien ook he! Vergeet dat niet. Het kan zijn dat er een stuk in jou nog niet is aangeraakt en wakker wil worden, juist door het contact met een persoon waar je intensief contact mee zult gaan hebben. Voel eens om je heen welke nieuwe energie jou roept, je prikkelt en je nieuwsgierigheid wekt. Welke nieuwe energie voelt als een vervolg op je levensavontuur en ben je bereid te onderzoeken. Je mee te vermengen. Welke energie is verrijkend voor je? En tegelijk 'eigen' genoeg om je in thuis te voelen....? Dat zou weleens een goede partner voor je kunnen zijn.

En last but not least... belangrijk daarin is dat je niet in die ander duikt, maar die nieuwe energie tot je laat komen. 1. om te voelen of je je daarin thuis voelt en voelt opgelift, maar 2. ook om te voorkomen dat je gaat grijpen. Een partner is geen sleutel naar geluk, het kan een verrijking zijn van je huidige geluk.

 

Wil je dit soort processen leren begrijpen? Dan zijn de levensthema's die we tijdens de trainingen over emotiegroepen liefde, verbazing en angst gaan bespreken een aanrader.

2 reacties op “Een nieuwe partner aantrekken”

 1. Hallo Vera,
  Ik ben nu ruim 6 jaar alleen.
  Mijn laatste zoon is sinds 5 weken uit huis.
  Ik ben in een stroomversnelling terecht gekomen.
  Een baan na 4 jaar werkzoekend te zijn geweest en waar ik nog geen vertrouwdheid en veiligheid voel.
  Een nieuwe woning waar ik ook moet wennen.
  En mijn zoon uit huis.
  Ik raak telkens in paniek omdat ik niemand ‘heb’ waar ik me aan vast kan houden. En al het vertrouwde uit mijn leven is weg.

  Ik kan het alleen niet vinden. Ben heel druk, maar als de rust er is raak ik in paniek.
  Ik wil maar iemand hebben in mijn leven.
  Hoe kan ik de rust bij mezelf vinden?

  Ik heb al 2 jaar therapie. Diagnose: Afhankelijke persoonlijkheidsstoornis. Ik heb in mijn opvoeding niet gekregen wat ik als kind nodig had. Dus mezelf geruststellen is moeilijk.

  En nu? Ik zie het leven niet meer zitten. Wat voor doel heeft het nog nu ik niemand in mijn leven heb?

  Ik trek alleen getrouwde mannen. De spiegel?

  Hoe kan ik tot mezelf komen, niet in paniek raken door het gemis veiligheid en geborgenheid en dan de juiste man aantrekken?

  1. Als ik jouw verhaal lees wordt ik blij, omdat jouw reflecties me aangeven dat jouw ziel deze les wil leren en juist geen partner wil aantrekken (getrouwde mannen, je bericht aan mij). Daarbij zul je in deze positie alleen mannen aantrekken die graag zorgen of overheersen en in beide gevallen zul jij in de kind-rol blijven. Wat ik het belangrijkste vind om NU aan te stippen voor je is dat je dus kennelijk de WIL hebt om op eigen benen te staan. Focus je daarop. Voel die wens, voel dat verlangen en voel welke stap je daar iedere moment in kan nemen. focus je continu op de wens zelfstandig te zijn… en dan ga je de juiste kant op bewegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top