Onderdrukken van emoties kost maatschappij miljarden

Burn-out, antidepressiva en slecht slapen zijn de norm in Nederland

Steeds meer mensen in Nederland kunnen hun eigen emoties niet goed meer doorgronden. Door de jachtige maatschappij onderdrukken ze hun gevoelens en emoties met als gevolg dat het lichaam minder goed functioneert of zelfs in een burn-out belandt. Emoties zijn binnen veel levenssituaties nog een taboe, maar in werkelijkheid zijn emoties het kompas voor mens en maatschappij. Door de huidige individualisering hebben mensen behoefte aan openhartigheid. “Begrijp je je eigen emoties dan functioneer je als mens veel beter en dit heeft direct ook een positieve impact op onze maatschappij”, stelt Vera Helleman, auteur van meerdere bestsellers en oprichtster van het Emotie Expertise Centrum. “Echter door ons jachtige leven zijn we steeds minder goed in staat om naar onszelf te luisteren. In ons dagelijks leven zijn we niet bezig met wat we voelen en wat het ons vertelt. We gaan vaak letterlijk door tot we niet meer kunnen, 1,4 miljoen mensen in Nederland heeft inmiddels last van burn-out verschijnselen. Tel daar nog eens 1 miljoen gebruikers van antidepressiva en de mensen die slecht slapen bij op en je ziet de gevolgen: het onderdrukken van emoties kost onze maatschappij miljarden. Je emoties begrijpen leidt echt tot een zelfstandiger leven en betere prestaties. Met EmotieCoaching ontvangt iemand soms binnen 10 minuten al de juiste inzichten voor een meer onafhankelijk en ontspannen leven.”

Emoties als levenskompas

Vera Helleman zet zich verder in voor een positiever begrip rondom autisme en heeft zij haar voetsporen gezet in de wereld van non-dualiteit. Van jongs af aan bekeek zij de wereld vanuit gevoelsperspectief en gebruikte haar scherpe en gedetailleerde intellect voor het opmerken van incongruentie tussen gedrag, overtuiging en de gevoelswerkelijkheid. Vera: “Ik ben altijd gefascineerd geweest in waarom mensen anders doen en geloven dan wie ze in werkelijk zijn en hoe ze zich in het echt voelen. Op basis van mijn eigen sensitieve karaktereigenschappen, mijn laserbeambrein en jarenlange ervaringen heb ik een systeem gezien en ontwikkeld, gebaseerd op onze emoties, dat alle menselijke thema's in kaart brengt en daarin onze disbalans en behoeften blootlegt. Emoties kun je zien als een levenskompas. Snap je emoties dan snap je het leven.” EmotieCoaching volgens de methode van Vera Helleman is een snelle en oprechte methode om via de emoties die iemand heeft ervaren tijdens een levenssituatie en waarin een bepaald thema getriggerd werd, in slechts enkele minuten tot een zelfhelend proces aan te zetten. Het is een coachvorm die op zichzelf staat, maar ook heel goed geïntegreerd kan worden in reeds bestaande therapievormen. “De recensies op deze nieuwe coachmethode zijn lovend en het EmotieCoach Netwerk breidt zich snel uit over Nederland en België. Samen streven wij zo naar een fysiek, mentaal en emotioneel gezond evenwicht bij ieder mens.”

Lezing: Emoties binnen de partnerrelatie

Door Vera Helleman | 5 augustus 2019 | 0 reacties

Lezing waarin Vera een introductie geeft over de werking van emoties en hoe deze binnen de relatie zich kunnen uiten en op elkaar dienend of saboterend kunnen zijn

Lezing: Emotionele triggers

Door Vera Helleman | 19 juli 2019 | 0 reacties

lezing waarin Vera een introductie geeft over de werking van emoties en ons mens-zijn

Lezing: Emoties en fysieke klachten

Door Vera Helleman | 19 juli 2019 | 0 reacties

Lezing waarin Vera een introductie geeft over de werking van emoties en hoe deze gerelateerd zijn aan fysieke klachten

Lezing: Emotieregulatie

Door Vera Helleman | 19 juli 2019 | 0 reacties

Lezing waarin Vera een introductie geeft over de werking van onze emoties en hoe deze op een gezonder manier te reguleren.

Lezing: Emoties bij kinderen

Door Vera Helleman | 19 juli 2019 | 0 reacties

Lezing waarin Vera een introductie geeft over emoties en hoe deze van toepassing zijn op kinderen en hoe jij hen daarmee kan helpen.

Lezing: Hoe emoties ons naar onze roeping leiden

Door Vera Helleman | 3 november 2018 | 0 reacties

Lezing waarin Vera Helleman een introductie en demonstraties geeft over de functie en werking van emoties met betrekking tot het vinden van onze roeping.

workshop op NVA congres 2019

Door Vera Helleman | 4 september 2019 | 0 reacties

Met sprekers over werk, dagbesteding en opleiding. Nieuw dit jaar: workshops, Autismecafé, films, silent disco en cabaret. Kom je ook? Over dit evenement Thema dit jaar is: werken aan perspectief. Het programma van het NVA AutismeCongres is uitgebreider dan anders! Net als vorige jaren komen er interessante sprekers. En natuurlijk is er weer de bekende informatiemarkt. …

workshop op NVA congres 2019 Lees verder »

AUTMINDS ‘de misvatting van zelfbeeld’

Door Vera Helleman | 24 juli 2019 | 0 reacties

Op deze dag zal Vera een lezing geven in de grote congreszaal over de misvatting van Zelfbeeld. Juist bij autisme is de identificatievorming anders verlopen dan bij de doorsnee mens, dat ondanks wat valkuilen ook positieve kanten heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

EEC logo liggend wit-oranje
 
OMDAT INZICHT HET VERSCHIL MAAKT

Het Emotie Expertise Centrum heeft als doelstelling het overdragen van kennis en inzicht over de functie, boodschap, werking van en omgang met emoties.
Wij streven ernaar dat emoties weer de positieve aandacht krijgen die ze verdienen, zodat de mens in balans met zichzelf en zijn omgeving kan functioneren.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Something went wrong. Please check your entries and try again.

We gebruiken MailChimp als ons marketingautomatiseringsplatform. Door hieronder te klikken en dit formulier in te dienen, erkent u dat de door u verstrekte gegevens worden overgedragen aan MailChimp voor verwerking in overeenstemming met het Privacybeleid en de Voorwaarden van MailChimp.

Founder

Vera Helleman is oprichter van het EEC, schrijfster van 'De emotie encyclopedie' en founder van het gedachtegoed rondom de acht emotiegroepen en hun betekenissen. Tevens trainer van de EmotieCoach opleiding.

Winkelmand
Scroll naar top